Svein Helleik Kringeland (t.v.) koste seg på bussen. Med seg hadde han Sveinung (3 år), Ingeborg (8 år), Johanna (5 år) og Hege Kringeland. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Det må ha vært over 90 stykker i bussen, jeg telte selv 50 stående. Det var en god gjeng gjeng med god stemning, sier Svein Helleik Kringeland. Han har bare ros å komme med for bussjåførenes innsats på grunnlovsdagen. Han tok M3-bussen fra Slettheia, og bussen ble full allerede ved Slettheitoppen.

— Bussen ble jo helt full, og sjåføren måtte kjøre forbi stopp uten å ta med passasjerer. Men det gjorde ingenting, for rett bak ham var det flere busser som kom. Det var en flott opplevelse, det var like før vi satte i gang med noen Slettheia-rop, sier Kringeland. Også Freddie Øren hadde en lignende opplevelse av dagens busskjøring.

- Godt planlagt

— Det var kjempebra, det kjørte tre busser på rekke. De fordelte stoppene seg imellom, det var kjempestilig. Dette var godt planlagt, sier Øren. En av dem som ikke var så fornøyd var Eirik Bergsvik. Han tok 22-bussen fra Gimlekollen, og bussen kom for sent.

— Bussen vår kom et kvarter for sent, og den var helt full. Jeg synes det er skuffende når vi blir oppfordret til å bruke buss på denne dagen, også kommer de ikke på tiden. Med dette været så er det ikke helt ille å vente, men jeg synes de burde klare å komme i tide, sier Bergsvik.

Fulle busser

Fra 08.15-tiden 17. mai kom det meldinger om fulle busser i Vågsbygd-området og inn mot byen. Flere busser skal ha kjørt forbi passasjerer som sto og ventet på busstopp, og det skal ha vært rundt en halv times forsinkelser sammenliknet med ruteplanen.

— Driftssentralen melder om fulle busser. Det står en del igjen på holdeplasser i Vågsbygd. De blir når plukket opp av ekstrabusser så fort bussene kommer seg ut, sier Siv Elisabeth Wiken, pressekontakt i Agder Kollektivtrafikk (AKT) til Fædrelandsvennen klokka 08.35. Følg 17. mai direkte her!

Passasjerer venter på bussen i Auglandsbukta lørdag morgen. Foto: Tipser

— Man tror at man skal få kontroll ganske raskt og at det skal gå greit resten av dagen, fortsetter hun.Ifølge Wiken er det bydelen Vågsbygd som har de fulleste bussene.

— Vi har ekstrabusser ved Vågsbygd kirke som nå står klare til å kjøre ut, sier hun.

- Har dere feilberegnet?

— Det er veldig vanskelig å beregne. Men nå har vi satt ut ekstrabusser, så vi håper at dette går greit fra nå av, sier Wiken.

Biltrafikken ser derimot ut til å ha glidd greit lørdag morgen.