KRISTIANSAND: — Vi streiker for å få mer trygghet. Det er det som er viktig for oss, sier Josefine Langemyr Neverdal (21)

I overkant av ti ansatte i firmaet har siden mandag vært ute i streik. Kravet er en tariffavtale, men eierne svarer at det har de ikke råd til.

— Tariffavtale vil blant annet sikre oss en femte ferieuke, ekstra betaling på helligdager og avtalefestet pensjon, sier tillitsvalgt Susanne Langemyr.

— I tillegg vil det sikre oss en viss innflytelse sier hun.

De organiserte i Teleteam er medlemmer av Handel og kontor. De har forhandlet med Teleteam, men har altså ikke klart å bli enige om en tariffavtale. Da partene møttes hos riksmeglingsmannen, tilbød arbeidsgiver en særavtale i tillegg til at de gikk med på å fortsette forhandlingene etter nyttår.

Men det var altså ikke nok.

— Vi kan streike i flere måneder, sier Zuzanne Langemyr.

Men en langvarig streik kan altså ende med kroken på døra for firmaet ifølge Endre Tollefsrud, administrerende direktør i Max Marketing. Max Marketing eier 85 prosent av Teleteam. Til sammen er det rundt 50 ansatte i Teleteam.

— En tariffavtale betyr at vi må betale ekstra kveldstillegg. Det vil si at det blir ulønnsomt å ha deltidsansatte, for eksempel studenter, på kveldstid. Og vi er helt avhengige av folk på kveldstid for å få lønnsomhet i bedriften, sier Tollefsrud.

Max Marketing har nylig overtatt Teleteam og går nå med et lite overskudd. Men ifølge Tollefsrud vil utgiftene stige for mye hvis de ansatte får tariffavtale.

— Det er synd at prinsipper skal gå foran sunn fornuft, sier han.