KRISTIANSAND: Politiet hadde bedt tingretten om å varetektsfengsle gutten i fire uker, derav to uker i isolasjon og med brev— og besøkskontroll. Retten har imøtekommet kravet om restriksjoner, men har redusert fengslingsperioden fra fire til to uker.

Fengslingskjennelsen betyr at tingrettsdommer Anne Gro Aanensen Kleven mener det er skjellig grunn til å mistenke den siktede for å ha voldtatt niåringen i Vågsbygd mandag morgen.

I retten i dag fortalte 17-åringen, som blir 18 i neste måned, at han var kjent med siktelsen, men at han nektet straffskyld. Han har tidligere blitt avhørt av politiet. I retten fastholdt gutten sin politiforklaring. Han hadde ikke noe å føye til, var svaret på dommerens spørsmål.

17-åringen kom til retten sammen med to polititjenestemenn. Da han ble ført ut av rettslokalet var det med håndjern påsatt. Gutten virket uopplagt og trøtt i retten. Han har sittet i politiets varetekt siden mandag da han ble pågrepet i barnehagen han jobber.

Det var stor interesse fra mediene under dagens rettsmøte.

Politiet hadde på forhånd ikke krevd at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører. Etter hvert ble dette tema for partene i sakene. Både siktedes forsvarer, bistandsadvokaten og påtalemyndigheten var enig om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, en anmodning retten slutten seg til.