KRISTIANSAND: – Mette Gundersen har gått fra å være varaordfører til å sitte i opposisjon. Hun fremstår som bitter og en dårlig taper, sier Utsogn.

I gårsdagens utgave av Fædrelandsvennen betegnet Mette Gundersen Frps gruppeleder som en politiker med en «kald profitt— og konkurranseideologi». Og slo fast at han er ute etter å effektivisere og konkurranseutsette.

Les også: - Frp har vært mot nesten alt som er skapt i byen de siste årene

– Jeg oppfatter at hun har en voldsom aggresjon mot privatisering og utsetting av kommunale tjenester. I tillegg kaller hun Frp sin politikk for kald og profittjagende. Det er ikke sunt for det politiske klimaet at hun bruker så sterke ord, sier Utsogn.

– Bli voksen

Gundersen var også tydelig da hun konkluderte med at «Frp har vært mot nesten alt som er skapt i byen de siste årene.»

– Mette Gundersen kritiserer hele tiden uten at hun kommer med egne forslag. Det er litt spesielt. Hun må bli voksen. Hun har brukt nesten alle midler på å holde Frp borte fra makten. Det har bare gjort oss ekstra villige til å gå inn i maktposisjoner, sier Frps gruppeleder.

Lavmål

Etter at bystyret avsluttet sitt konstituerende møte i går var Utsogn raskt på pletten for å få utløp for hvordan han opplevde den avtroppende ordførerens karakteristikk av Frps politikk. Han var sint og hadde skrevet poengene sine ned i en notatbok for ikke å glemme noen av dem.

– Mette Gundersen og Arbeiderpartiet har ingen rett til å hevde at partiet er mer høyverdig, medmenneskelig og inkluderende enn Frp. Så vidt jeg vet var hun varaordfører da hun ble intervjuet av Fædrelandsvennen. Hennes uttalelser er ikke en varaordfører verdig. Hun har innført et nytt lavmål i den politiske diskusjonen.

– Hun påpeker politiske forskjeller. Hva er galt med det?

Mislykket

– Vi er uenige i noen saker. Det får Mette Gundersen mene hva hun vil om. Men uttalelsene hennes i går synes jeg var et mislykket forsøk på å påpeke forskjeller i politikken.

– Har du sagt dette til henne?

– Nei, men jeg kommer til å gjøre det. Tirsdag kveld møttes vi til debatt og hadde en hyggelig tone. Så våkner jeg til denne artikkelen i går, og jeg må si jeg ble veldig overrasket, sier Utsogn.

- Tar ballen ikke mannen

— Jeg påpeker politiske forskjeller og viser til konkrete saker hvor Frp har stemt nei. Det er mulig Tor Utsogn synes det er ubehagelig å bli konfrontert med sin egen politikk, men det er faktisk min jobb som opposisjonsleder, sier Aps gruppeleder Mette Gundersen.

Hun viser til en rekke områder innfor kulturområdet hvor Frp har vært negative. I tillegg sier hun partiet har stemt nei til saker hvor det handler om integrering av flyktninger og innvandrere.

— Jeg vil ikke uttale meg om karakteristikkene han gir meg som politiker. Jeg er opptatt av å ta ballen, ikke mannen, sier Gundersen.

— Men du har jo selv sagt at han er en politiker med en «kald profitt- og konkurranseideologi». Er ikke det å ta mannen?

— Det er programfestet Frp-politikk å skulle effektivisere og konkurranseutsette tjenester. Utsogn er førstekandidat til et parti som står for denne politikken. Det må han finne seg i å bli konfrontert med, sier Gundersen.