— I dag har vi plukket flere søppelposer med plaststrimler på vegne av forurenser. Vi har vært i området rundt Fiskåtangen og Bragdøya, sier assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt i Kristiansand Havn.

Arne Martin Kristiansen under mandagens rydding. Foto: Kristiansand Havn

Plastrørene har de siste ukene blitt funnet i byens skjærgård helt ut til Randøyene og Stokken. Søppelet stammer fra fyllmassen til den nye cruisekaia på Lagmannsholmen. Les også:

Får mange telefoner

— Det var negativt at ledningene falt i sjøen, og jeg står fast på at det ikke er Kristiansand Havn sitt ansvar. Likevel har både Glencore og Kruse Smith tatt ansvar og vært flinke, sier Granfeldt.

Kristiansand Havn har den siste tiden mottatt mange henvendelser fra folk som har sett plastledningene.

— Folk er flinke til å ringe, sende bilder og mail og forteller hvor plastledningene er. Det er vi glad for. Enda mer glad blir vi om plasten blir samlet opp slik at vi kan hente det. Ser du disse irriterende gule ledningene, putt dem i en søppelpose og ring oss. Så kommer vi med bil eller båt og henter og kaster, sier han.

- Utfordrende

Granfeldt vet ikke hvor lang tid det vil ta å fjerne sprengingsplasten fra skjærgården.

— Vi ønsker å ta de turene som er nødvendig, men det vil nok dukke opp ledninger i lang tid fremover. Vi forsøker å dekke et så stort område som mulig. Men, det er utfordrende, det er fortsatt litt mye snø noe som gjør det vanskelig å komme til langs holmer og skjær.