GRIMSTAD: Det bekreftet politidirektør Ingelin Killengreen på en pressekonferanse i Grimstad i ettermiddag i forbindelse med drapet på politimann Børge Ivarsen.

— Siden 1990 har det vært ti dødsfall. Går man helt tilbake til 1900 har det vært 28 dødsfall. Alle er uakseptable, og hvert dødsfall er ett for mye, sier Killengreen.

Politidirektøren mener politiet i sum er gode til å beskytte sine ansatte, men hun understreker at det er ingen garanti for ikke å bli drept i tjeneste.

— Vi legger mye ressurser i det å beskytte våre medarbeidere. Det gjelder både på utstyr, skaffe gode rutiner og prosedyrer, og ikke minst det å lære av situasjoner hvor det går galt, sier hun.

Hun lover at politidrapet i Grimstad vil bli nøye gjennomgått i politiet.

— Vi vil se på hvorfor det gikk galt, og hva vi kan lære av saken, sier hun.

I likhet med politimester Kirsten Lindeberg, understreket politidirektøren det meningsløse med drapet på E 18. — At polititjenestefolk blir drept på jobb gir saken en dobbel dimensjon. Man er ute for å skape trygghet, og ender med å bli drept. Det er et anslag mot noe grunnleggende i samfunnet, sier hun, og peker på at offentlig tjenestemenn har krav på større vern.