LYNGDAL: I en pressemelding informerer kretssekretær i Agder krets av Norsk Luthersk Misjonssamband, Jakob Hånes, at Kvås vidergående skole er sikret videre drift.

— Det som har skjedd skapte et voldsomt engasjement blant venner av misjonen. Dette har gitt oss fornyet tro på å kunne drive videre, sier Hånes til fvn.no.

Dårlig økonomi hos både eier NLM og skolen førte til at skolen ble bestemt nedlagt. Skolen var avhengig av å få tilført minst seks millioner kroner for å kunne fortsette driften.

Dette førte til et voldsomt engasjement både blant elevene selv og lokalbefolkningen. På invitasjon fra skolens elever bestemte Br. Reme seg for at de ville kjøpe skolen gjennom sitt nyopprettede selskap Kvås Eiendom AS.

Nå har skolen bestemt seg for å takke nei til tilbudet til Reme, og fortsette driften med NLM som eier.

— Gjennom støtte fra ulike privatpersoner vil vi klare å skaffe til veie midler for å drive skolen. Mange har sagt seg villige til å bidra med gaver og støtte på andre måter, men vi har ennå ikke bestemt hvordan det skal gjøres, sier Hånes.

Det kan også bli aktuelt å selge leirstedet på Undeland for å skaffe til veie de nødvendige midlene, men da til privatpersoner som Hånes betegner som "venner av misjonen."

— Vi er happy med vedtaket om å kunne drive videre. For oss er det egentlig det samme hvem som eier oss. Nå ser vi frem til å kunne drive for fullt i lang tid fremover, sier en storfornøyd rektor ved Kvås vgs, Mats Alvheim til fvn.no