KRISTIANSAND: — For 4 år siden vekdtok bystyret i Kristiansand å etablere 160 nye boliger for studenter. Det er et vedtak de ikke har fulgt opp, sier Mali Steiro Tronsmoen, Leder for UiA Sosialistisk Ungdom, til fvn.no.

Les også: Boligmangel kan stoppe studiene

Ifølge henne har Kristiansand kommune omregulert rundt 60 boliger, men det er fremdeles 100 boliger unna vedtaket. Sosialistisk Ungdom ønsker nå å rette søkelyset på boligsituasjonen i Kristiansand i lokalvalgkampen.

— Vi mener at situasjonen nå har blitt så alvorlig at det er på tide at politikerne tar grep, forteller Tronsmoen.

- Studenter kommer dårlig ut

Tronsmoen selv flyttet til Kristiansand 11.august i år, og står fremdeles uten noe fast sted å bo. Hun og kjæresten har vært på 20 visninger de siste tre ukene, og det har de ikke vært alene om. På de visningene de har vært på har de konkurrert med omlag 30 andre boligsøkende.

— Og da kommer tross alt studenter veldig dårlig ut. Det er nok tryggest for en utleier å velge en med fast jobb, fremfor å leie ut til studenter, påpeker Tronsmoen.

Hun bor nå på rommet til en kamerat som er i Mexico til oktober, men begynner å bli sliten av å leve på gode venners velvillighet.

— Det er klart det tapper krefter. Det er slitsomt å bo lenge i eget flyttelass. Å bo sånn som dette noe særlig mer enn to uker til, synes jeg blir vanskelig, innrømmer Tronsmoen.

Boligmangel druknet i festivitas

Tronsmoen tror at boligmangelen for studenter har druknet litt i all festivitasen rundt det nye universitetet.

— Dette nye universitetet har store muligheter og er veldig flott. Det har plass til enda flere studenter, men byen Kristiansand har ikke det, sier hun.

— Når en i tillegg kutter i busstilbudet ut til Hånes, så blir dette også et langt mer ugunstig sted å bo om en skal studere på universitetet.

Under dagens aksjon hadde de også satt opp to symbolske telt.

— Det var jo faktisk noen som bodde en måned i telt i skogen i fjor, så det har jo skjedd at noen har gått til det skrittet å bo i telt også, påpeker Tronsmoen.