KRISTIANSAND : — Det er helt sykt. Det er ingenting ledig å leie, sier Isabell Heidenreich-Riis (24) til fvn.no.

Hun er en av mange studenter i år, som sliter med å skaffe seg et sted å bo innenfor rimelighetens grenser.

— Det som er ledig er hybler på 25 m2 til 6-7000 kroner, sier Heidenreich-Riis.

Med 6000 kroner å leve for i måneden som student sier det seg selv at midlene ikke strekker til. Også venner av Heidenreich-Riis sliter med å skaffe seg et sted å bo og har reagert med vantro på det sprengte leiemarkedet i Kristiansand dette året.

— Jeg har en kamerat som sa at han har aldri opplevd at det er sånn før. Han fikk sjokk når han fikk avslag og fant ut at det ikke var noe ledig å leie.

Og med få hybler til leie og skyhøye priser, blir det kamp om de få hyblene som er overkommelige, rent prismessig.

— Ei venninne av meg kikket på en hybel nå nettopp, men det var så mange som var interessert i den at det blir jo umulig å få den, sier Heidenreich-Riis.

Har overnattet hos venner Fram til nå har hun måtte overnatte hos venner og bekjente i påvente av å finne seg en plass å bo. Denne helgen tilbringer hun hjemme hos foreldrene i Skien. Etter å ha delt sengeplass på 12 m2 med ei venninne er det godt med et avbrekk.

Foreldrene til Isabell har tilbudt å hjelpe til med et par tusen kroner i måneden hvis det kan sikre henne et sted å bo og dermed studiene hennes.

Press på markedet Tar man et raskt søk på finn.no finnes det 59 annonser på ledige hybler til leie og 101 annonser på ønskes leid. De rimeligste hyblene, ligger på 4500 kroner, og ligger i Vågsbygd, Tveit og Flekkerøy. Et godt stykke unna universitetet, med andre ord.

— Da er det helt uaktuelt, sier Heidenreich-Riis, som har et ønske om å bo sentralt i forhold til studentmiljøet og skolen.

Hun har foreløpig ikke kjøpt bøker til årets studium innen kommunikasjon ved UiA. Hun vet ikke om det er bortkastede penger eller ikke.

Finner hun ikke noen plass å bo ser hun ingen annen utvei enn å måtte gi opp studieplassen som hun har fått i Kristiansand.

— Nei, da må jeg flytte hjem og avslutte studiene, sier hun til fvn.no.

I samme situasjon? send oss en mail på nett@fvn.no