MANDAL: — Vi gjør det for å få til et mer forutsigbart arbeid i bystyret. Like viktig er å bedre klimaet mellom de politiske partiene, sier gruppeleder for Ap Åse Lill Kimestad.

Helt siden lokalvalget for snart to år siden har det vært et svært turbulent samarbeidsklima i bystyret, særlig i budsjettarbeidet. Fordi Bodil Ruud (tidligere KrF) ble nøytral etter valget forrykket det hvem som har flertallet i bystyret.

Kimestad sier at det særlig er økonomien de ønsker å samarbeid om, men at det kan dreie seg om alle typer saker.

Felles gruppemøte

Høyres gruppeleder Sven Seljom sier at de ønsker å ha et felles gruppemøte med Ap foran hvert bystyremøte for å bli enige om de ulike sakene. - I et slikt fora kan man drøfte sakene mer inngående enn det er mulig i et bystyre, sier han.

Seljom forstår de som er kritiske til et slikt felles gruppemøte, og at den politiske debatten blir bak lukkede dører.— Av den grunn må vi være nøye med å forklare bakgrunnen for våre syn i bystyret, sier han.

Forutsigbarhet

Ordfører Tore Askildsen sier han er informert om avtalen som han støtter. — Dette betyr mer forutsigbarhet i bystyret, sier han.Han er ikke redd for at han nå blir fullstedig parkert som ordfører. - Nei, ikke mer enn i dag. Vi skal nok få fram KrFs synspunkter like godt som før, sier Askildsen.