— En person har erkjent å ha ranet butikken. De to andre personene har blitt gjort kjent med disse opplysningene. De hevder selv at de ikke husker noe fra hendelsen, men er åpne for at de har deltatt, sier etterforskningsleder Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor.

De to personene har fortalt at de inntok rusmidler på ransdagen, og at de ikke husker noe fra hendelsen.

Siktet for grovt ran

En mann (26) fra Farsund, en mann (34) fra Lyngdal og en mann (29) fra Mandal er siktet for grovt ran.

De var onsdag i forrige uke at de tre mennene ranet Joker-butikken på Kvås med kniv. To av mennene skal ha gått inn i butikken, mens den tredje ventet i en bil utenfor. Ferden til ranerne endte i en grøft ved Hompland.

— Ranet var planlagt, men veldig kort tid før det skjedde. Det er mer eller mindre gjort på impuls, og de har forklart at de var tomme for penger og røyk alle mann, sier Aas.

Ferden til ranerne endte i en grøft ved Hompeland. Foto: Jarle Martinsen

At de valgte å rane Joker-butikken på Kvås var heller ikke tilfeldig.— Én av de siktede valgte denne butikken på grunn av beliggenheten. Han tenkte at sjansen for å bli oppdaget var mindre her utenfor sentrum, sier Aas.

Politiet fant flere gjenstander i bilen personene kjørte, som kan knyttes til ranet.

Løslatt mot meldeplikt

— Selve ransvåpenet ble funnet på åstedet. I bilen fant vi blant annet penger, øl og tobakk, forteller etterforskningslederen.

Personen som har erkjent å ha begått ranet, har også erkjent å ha brukt kniven som ble funnet.

Alle de tre mennene har blitt løslatt mot meldeplikt. De har også fått besøksforbud mot de fornærmede i saken og Joker-butikken på Kvås.

— Mye er allerede gjort i etterforskningen. Nå gjenstår det å ferdigstille saken, samt beramme tid til retten, sier Aas.