— Det er nokså anerkjent at den beste miljøpolitikken er å bygge tett, høyt og sentrumsnært. Da må vi også få til det i praktisk politikk, sa Odd Nordmo (H) under byutviklingsstyrets møte torsdag.

I dette tilfellet betyr den praktiske politikken tre nye blokker på Eg.

Les også:

Blokkene skal ligge i området der Frivillighetens hus i dag ligger.

To av blokkene vil bli på ti etasjer. Den mellomste av de tre vil bli på sju etasjer. Til sammen blir det 91 leiligheter i de tre blokkene.

Protester

Utbyggingen ble vedtatt til tross for kraftige protester fra naboene som hadde møtt fram da byutviklingsstyret var på befaring i området.

Les også:

De mener blokkene vil føre til kraftig trafikk og at de vil kaste skygge på andre boliger som allerede i dag får for lite sol.

De protesterer også mot at bydelen Eg nå vil få en økning i antall boenheter på 30 prosent og at økningen vil bestå av små leiligheter.

— Vi mener det blir en skeivfordeling. Dette vil tiltrekke seg en gruppe mennesker som bor der noen år som og sitter og ser inn i en skog før de flytter ut igjen, sier Rune Reinertsen til Fædrelandsvennen.

Han er styremedlem i Eg Velforening og representerer naboene som protesterte.

Fortetting

For politikerne ble det likevel avgjørende at byen trenger flere boliger nær byen og at det skal fortettes rundt Kristiansand.

— Folketallet øker med 1500 personer i året. Da trenger vi fem - seks slike utbygginger hvert eneste år for å kunne gi folk boliger, sa Bjarte Vestøl (Frp).

Skuffede naboer trøstet seg etter møtet med at saken skal til bystyret. Og både Venstre, Ap og De Grønne er skeptisk til planene som de mener er for omfattende.

— Vi er veldig opptatt av blokker, men vi er også opptatt av kvalitet på boligene, sa Solveig Nilsen (V).

Mer trafikk

Hun mener det er en dårlig ide med en så stor utbygging i et område der det er nokså trangt og skyggefult og der det nå vil bli mer trafikk på en smal vei.

— Det er allerede full kork der i dag, og at dette ikke skal påvirke trafikken, er i beste fall naivt å tro, sa Nilsen.

Les også:

Fleksible

Det som har blitt en nokså betent sak på Eg startet med at Frivillighetens Hus gikk konkurs. Røde Kors var en av kreditorene i Frivillighetens Hus. De hadde gitt et lån på 13,5 millioner som de ikke fikk betalt tilbake.

Les også:

Løsningen ble å prøve å selge området som et boligprosjekt. Dermed har Røde Kors blitt eiendomsutvikler. De vil få godkjent bygging av blokker og så selge området til en utbygger.På denne måten kan de få tilbake pengene de har utestående.

Røde Kors er ikke enige i at de kun vil bygge ut en type leiligheter.

— Det er ikke kun små leiligheter som skal ligge her. Det vil være flere forskjellige type leiligheter i prosjektet, og de vil være sentrumsnære med kort vei til byen, sier Nanna Thune i Kristiansand Røde Kors.