Kristiansand Røde Kors er en mangslungen, ideell organisasjon med intet mindre enn 24 aktiviteter under paraplyen.

Men ved denne anledning dreier det seg om økonomi. Og påfallende beskjeden omtale i beretningen til tross: Da er hovedsaken lånet på 13,5 millioner kroner til Stiftelsen Frivillighetens Hus, som slo seg selv konkurs for snart ett år siden. Leieinntektene fra de ideelle organisasjonene i den fordums sykepleierhøyskolen på Eg ble for små. Nå har Kristiansand Røde Kors kun 2. prioritets pant i bygget som sikkerhet for de 13,5 millionene — hvorav riktignok to mill. ble avskrevet som tapt allerede i 2012. (At Røde Kors har så mange penger, skyldes mest salget av en eiendom i Østre Strandgate for noen år siden.)

Erling Valvik er fersk styreleder i Kristiansand Røde Kors. Sammen med Nanna Thune og ringrevene Tormod Nyberg og Asbjørn Grøvan sitter han også i et dugnadsutvalg som jobber med å få på plass nødvendig regulering, slik at bygget på Eg kan omdannes til leiligheter.

— Om vi får tilbake de 11,5 millionene lånet er bokført med, avhenger av endelig reguleringsplan, antall leiligheter vi kan utvikle og etterspørselen i markedet, konstaterer han lakonisk.

I mellomtiden mener både styret og revisoren fra PwC at lånet er sikkert.

Kristiansand Røde Kors
20132012
Inntekter3,61,7
Ord. avskrivninger0,20,2
Driftsresultat0,1-0,1
Årsresultat0,4-1,4
Anleggsmidler13,213,5
Omløpsmidler5,64,7
Egenkapital18,117,7
Langsiktig gjeld0,00,0
Kortsiktig gjeld0,70,5
Regnskapets info.nivå{sad}
Inntjening{smile}{sad}
Betalingsevne{smile}{smile}
Egenkapitalandel{smile}{smile}
(Alle tall i millioner kroner)