IT-leder Anne Mette Havaas mottok prisen på vegne av Lyngdal kommune. Foto: KS

"Det er tydelig atkommunen har jobbet systematisk med IKT over tid. De er gode på å utnytte IKTtil kartlegging av arbeidsprosesser, og tar ut gevinster. De skårer høyt påinformasjonssikkerhet og helse og omsorg, og er gode på bruk av sosiale medier.De kan bli enda bedre på nettbaserte innbyggertjenester og IKT innen skole ogutdanning," er den hyggelige vurderingen som ligger til grunn for prisen.

Les også:

Basert på grundig helhetsbilde

Det er KS, Kommunesektorens organisasjon, som står bak prisutdelingen der Bergen forøvrig vant prisen for store kommuner, mens Austrheim vant prisen for små kommuner. Prisen er basert på et grundig helhetsbilde, der kommunene blant annet har svart på om de har oppnådd målene i Digitaliseringsstrategien fra KS, ifølge pressemeldingen KS har sendt ut.

IT-leder mottok prisen

Det var IT-leder Anne Mette Havaas som mottok prisen på vegne av Lyngdal kommune. Sørum og Rælingen var også nominert til prisen for mellomstore kommuner, som er kommuner med innbyggertall mellom 5.000 og 20.000. Les også:

Kåret eKommuner siden 2006

KS har kartlagt hvordan det står til med digitaliseringen i kommunesektoren, og de med flest poeng innenfor fire kategorier har blitt "Beste eKommune 2014." Prisen har blitt gitt ut fra KS siden 2006, og fra 2011 ble prisen tredelt basert på innbyggertall.