Partileder Erik Selle er klar på at det ikke er noen partikrise. Foto: Partiet De Kristne

Nå trekker han seg som lokallagslederen for Partiet De Kristne i Farsund.

— Jeg bekrefter at jeg kommer til å trekke meg, sier Henry Østhassel til Fædrelandsvennen og ber om å bli tilsendt resten av spørsmålene på e-post.

Han er klar på hvorfor han nå trekker seg fra posisjonen, som han mener uansett var av midlertidig karakter.

— På bakgrunn av at media skaper storm i et vannglass av boka, 22. juli-profetien - en bok jeg også anbefaler folk å lese slik jeg også anbefaler folk å lese Koranen, eller Maos Lille Røde før de uttaler seg om Islam eller Mao, velger jeg å trekke meg som lokallagsleder allerede nå for å beholde min frihet til å ytre mine meninger i valgkampen videre, skriver Østhassel i en e-post til Fædrelandsvennen.

Frie ytringer

Han sier at han allerede i slutten av august meddelte partilederen at han kom til å trekke seg, og at han trekker seg for fortsatt å kunne si hva han mener.

— Jeg meddelte partileder Erik Selle allerede den 31. august at jeg ville trekke meg som lokallagsleder på grunn av all den medieskapte støyen rundt en bok. Jeg trekker meg slik at partiet kan få ro, samtidig som jeg beholder min ytringsfrihet, sier Østhassel.

Partileder Erik Selle er klar på at det ikke er noen partikrise. Foto: Partiet De Kristne

Ingen partikrisePartileder Selle sier avgjørelsen har vært frivillig fra Østhassels side, men den ble gjort etter samtaler med partiet sentralt. Partilederen er klar på at det ikke er noen krise i partiet.

— Nei, ikke i det hele tatt. Det er ingen partikrise. Jeg opplever at det har vært en ryddig prosess. For partiet må medlemmene tydeliggjøre hva de mener i denne saken. Det er ikke krisestemning nå, sier Selle.

- Hvordan tror du dette vil påvirke valgresultatet om snaue to uker?

— Det vet jeg ikke. Det viktigste for meg er at vi må stå for det vi skriver i valgprogrammet og tydeliggjøre hva vi mener overfor velgerne.

Han tror ikke det vil påvirke partiet i negativ grad at de bytter ut flere fremtredende ansikter så tett på valget.

— Utskiftninger er en naturlig prosess i bedrifter, partier og organisasjoner. Det er ikke enkeltpersoner vi selger til velgerne. Vi selger programmet. Alt annet er støy, sier Selle.