På bakgrunn av de siste dagers medieoppslag, og for å avklare forholdet mellom partiets program og personlige synspunkter, trekker Jan Ernst Gabrielsen seg som fylkesleder i Partiet De Kristne i Vest-Agder.

Det melder partileder Erik Selle i en pressemelding.

Onsdag hadde Fædrelandsvennen oppslag med uttalelser fra Jan Ernst Gabrielsen om 22. juli. Bakgrunnen var en bok skrevet av Jeremy Hoff med hovedbudskap om at Gud tillot terroren på Utøya. Det sa Gabrielsen seg enig i og anbefalte boken med navn «22.juli profetien».

Samme mening

Gabrielsen står fortsatt for hva han sa, også etter det han nå ser ble konsekvensen.

— Jeg står definitivt for det jeg sa. Det gjør jeg, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Han går ikke med på at han har blitt avskjediget, men sier det er en beslutning tatt for det beste for Partiet De Kristne.

— På én måte er dette trist, men jeg ønsker bare det beste for partiet. Jeg ønsker ikke å skade partiet. Så hvis det kan skape mer fred at jeg trekker meg, er jeg mer enn villig til det, sier Gabrielsen, og legger til at boken ikke har noe med partiets holdninger.

Frivillig

- Jeg trekker meg frivillig. Jeg har ingen personlig prestisje i dette, sier Gabrielsen.

Han opplyser om at partileder Selle tok kontakt med ham i går kveld, og at det var en gjensidig avgjørelse.

— Vi samtalte om hva som er best for partiet. Konklusjonen er at jeg trekker meg fra posisjonen som fylkesleder.

Han er usikker på hvodan oppstyret vil påvirke valgkampen for De Kristne.

— Jeg er veldig spent på hvordan dette påvirker valgkampen. Jeg skal være støttende for partiet hele veien, sier Gabrielsen.

Anbefaler fortsatt boken

Den tidligere fylkeslederen anbefaler fortsatt boken, og mener at det fra hans ståsted er uansvarlig ikke å gjøre nettopp det.

— Jeg opplever at boken har noe å si til det norske folk, og jeg anbefaler alle å lese den. Forfatteren er en ydmyk og fin kar. Det ville vært uansvarlig for meg med mitt livssyn at jeg ikke formidler det han sier videre, sier Gabrielsen.