KRISTIANSAND: Ved 15-tiden kjørte tre av Nettbuss sine busser seg fast i Nodelandsbakken. Politiet rykket ut til stedet.

– De klarte å komme seg løs i løpet av en halvtimes tid. Det har vært svært uframkommelig der i dag, sier Kristin Løining Kjeldsen, assisterende regionsleder i Nettbuss.

Politiet melder i loggen at det var skolebarn i de tre bussene. Ingen personer kom til skade. Barna måtte ta seg hjem til fots på egenhånd.

Det ble ordnet med bilberging for de tre bussene. Trafikken ble åpnet igjen klokken 16.40. Bare et kvarter senere fikk politiet melding om at det sto biler på kryss og tvers opp Nodelandsheia igjen.

– Det har vært problemer og forsinkelser flere steder, men jeg kjenner ikke til detaljene, sier Kjeldsen.

Sto fast på Justvik

Også ved 12-tiden kjørte to av selskapets busser seg fast på grunn av snøværet. Da var det to busser som fikk problemer i Jærnesbakken på Justvik.

– Det er ekstremt glatt og svært utfordrende kjøreforhold. Teknisk leder har vært på stedet og forteller at det er så glatt at bussene ikke kom opp selv om de hadde på kjettinger, forteller Ole Martin Roland, regionsdirektør for Nettbuss Sør i Agder.

Bussene sto lenge bom fast i påvente av at veien skulle bli brøytet og strødd.

– La på kjettinger

Busspassasjer Tina Rasmussen ble vitne til situasjonen i Jærnesbakken.

– Den ene bussen som sto fast holdt på å ta på kjettinger, så den hadde ikke dette på fra før av. Bussen jeg satt på med hadde kjettinger og klarte å snu for å fortsette ruten, sier Tina Rasmussen.

Selv måtte hun gå av i bunnen av bakken og spasere siste stykket hjem.

Innstilte ruter

Nettbuss innstilte all kjøring på Jærnesheia inntil videre på grunn av kjøreforholdene. Roland oppfordrer folk til å smøre seg med tålmodighet.

– Det er de verste forholdene vi har hatt hittil i år. Vestover har det jo stått stille i nesten hele dag og dette har forplantet seg videre, sier regionsdirektøren.

Han mener selskapet har gode rutiner når det er varslet snø.

– Da har vi i utgangspunktet rutiner om å legge på kjettinger fra morgenen av. Enkelte ganger blir dette fortløpende lagt på utover dagen. Vi ser det an etter vei og føreforhold, sier regionsdirektør Roland.