FROLAND: — Jeg kan bekrefte at det fantes brannvarslere på brannstasjonen, men at stasjonen er ikke tilknyttet en alarmsentral, forteller Ivar Jørgen Tønnesen, brannsjef i Froland kommune.

I går brant brannstasjonen ned til grunnen uten at man klarte å berge verken stasjonen, brannbiler eller utstyr. Stasjonen hadde to brannbiler og er en ubemannet stasjon. Likevel mener konstituert brannsjef i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke, at brannvarsleren ikke burde vært direktekoblet en alarmsentral.

Ny brannstasjon på Stimoen

— Det er ingen krav om direktekobling ved et garasjeanlegg. Kun brannvarslere er helt vanlig praksis ved ubemannede brannstasjoner, forteller Bakke.

I løpet av lørdagen vil bli opprettet ny midlertidig brannstasjon, med nye biler og nytt utstyr.

— Vi har fått beskjed fra kommunen om at vi kan låne et garasjeanlegg på Stimoen Industriområde. Vi har også fått låne en bil fra Risør som nå skal utstyres. I tillegg skal vi i formiddag hente enda en brannbil i Kristiansand. Vi har lånt utstyr fra Arendal. Så fra i ettermiddag er oppe og går igjen, sier brannsjef Tønnesen.

Teknisk etterforskning mandag

Alt som gikk tapt skal takseres av forsikringsselskapet til uka. Bakke forteller at de ikke har en oversikt over verdiene som gikk tapt.

Bygget er forsikret gjennom Froland kommune.

Politiet må vente til mandag for å gjennomføre teknisk etterforskning på branntomten, på grunn av varmeutviklingen på området.