FROLAND: Det opplyser konstituert brannsjef i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke, til Fædrelandsvennen. En av de lokale brannmennene hadde kommet tilbake fra en rutinemessig kjøretur og parkerte brannbilen på stasjonen fredag kveld.

Stasjonen er nå fullstendig brent ned.

— Kan dette ha noe med brannen å gjøre?

— Det blir bare spekulasjoner. Nå blir det opp til politiet å finne brannårsaken, sier Bakke.

Uvirkelig

Han forteller at han ikke trodde sine egne ører da han fikk melding om at brannstasjonen i Froland sto i full fyr fredag i 19-tiden.

— Jeg har vært brannmann siden 1986, og dette hadde jeg aldri trodd skulle skje. Jeg har jo hørt at dette har skjedd i Tyskland, men ikke i Norge, sier Bakke.

Det ble umiddelbart rykket ut fra brannstasjonen i Arendal. Det var store problemer med å få tak i det lokale brannvesenet. Via omveier fikk de tak i fire mann fra Froland. De hadde ikke utstyr, ettersom alt var brent inne.

Tok fyr i skogen

Det ble raskt konstatert det ikke var mulig å redde stasjonen eller brannbilene inni bygget. De konsentrerte seg derfor om å slukke skogen bak stasjonen som hadde tatt fyr, og hindre flammene i å nå Misjonskirken og bygget til teknisk etat i Froland. Disse byggene ligger like ved brannstasjonen.

— Det var aldri fare for disse byggene, sier brannsjef Bakke.

Han forteller at to brannbiler er gått tapt, pluss en mengde utstyr.

Hadde ikke varslingsanlegg

Det var ikke noen form for brannvarslingsanlegg i brannstasjonen.

— Det er det bare bemannede brannstasjoner som har. Det er ikke påbudt med varslingsanlegg når folk ikke sover på stedet, sier Hans Henrik Bakke.

Allerede i kveld er brannberedskapen i Froland ivaretatt ved at det er hentet opp en brannbil som var skiftet ut i Risør. Dessuten er det tilført nytt utstyr.