KRISTIANSAND: 34-åringen skal ved gjentatte anledninger ha sprayet slagord og personlige fornærmelser på husvegger i Kristiansand sentrum. I løpet av de siste fire månedene har flere personer fått navnet sitt klint utover byens husvegger, i vendinger som "NN er ei hore" og " NN er pedofil".

I alt er mannen tiltalt for tjue tilfeller av skadeverk, og politiet mener 34-åringen totalt har sprayet rundt femti slagord og sjikanøse meldinger i byen.

34-åringen har i avhør nektet for å ha noe med taggingen å gjøre. Men ifølge politiet ble det slutt på taggingen etter at mannen ble fengslet.

I tillegg til den sjikanøse taggingen som har berørt flere enkeltpersoner, mener politiet at han står bak sprayingen av slagordlignende budskap på veggene til Frimurerlogen og LO i Kristiansand sentrum. Mannen skal også ha tagget "DE NORSKE LOVER R" på fasadeveggen til Tinghuset i desember.

Kan slippe med bøter

Den sjikanøse taggingen har gått spesielt hardt utover en av de berørte. For dette punktet kan 34-åringen dømmes til fengsel i inntil to år, hvis han blir funnet skyldig. Men i prinsippet kan mannen også slippe unna med bøter.

Hvis 34-åringen blir funnet skyldig kan han uansett vente seg et solid krav om erstatning.

I løpet av de siste 17 årene er mannen dømt fem ganger for vinnings— og narkotikaforbrytelser.