KRISTIANSAND: — Familiemannen har tatt anklagene tungt, sier mannens forsvarer, Ben Fegran, til Fædrelandsvennen.

Ifølge Fegran bestrider legen anklagene mot ham. Mannen er tiltalt for å ha misbrukt to kvinnelige pasienter i sin stilling som lege.

Mistet lisensen

Den 48 år gamle legen, som har hatt lisens i Norge de siste ti årene, er nå fratatt sin autorisasjon som lege, etter at Helsetilsynet konkluderte med at mannen hadde misbrukt to kvinner seksuelt og hatt uforsvarlig omgang med narkotiske legemidler.

Videre er han tiltalt for å ha byttet medisin mot seksuelle tjenester til en kvinnelig pasient i 20-årene. Ved to anledninger skal han ha forgrepet seg mot kvinnen på et hvilerom i tilknytning til kontoret.

«Videre lånte han et hus for å ta pasienten med for å ha seksuell omgang med henne», heter det i tiltalen.

Legen, som er spesialist i allmennmedisin, kom i politiets søkelys da han ble anmeldt i januar i fjor. Han ble anklaget for å ha misbrukt den kvinnelige pasienten seksuelt.

- Dopet pasienten ned

Da han ble pågrepet og avhørt fant politiet hyppig sms-kontakt med en annen kvinne i slutten av 30-årene, bosatt på Vestlandet. Sommeren 2007 konkluderer politi og helsetilsyn med at at han forgrep seg på kvinnen ved å dope henne ned under påskudd av en såkalt triggerpunktbehandling.

Kvinnen har på sin side opplyst at legen begynte å sette sprøyter i ryggen hennes, men at etter noen sprøyter så merket hun at noe var galt.

« Hun følte at hun visnet bort og ikke kunne bevege seg, men var klar i hodet», heter det i rapporten fra Helsetilsynet.

- Seksuell fantasi

Kvinnen i 30-årene opplyste også at legen bar henne inn i et annet rom, la henne på en benk og kledde av henne. Kvinnen opplevde det som ekkelt og avskyelig, men skal ikke å ha klart å utrykke dette.

Legen hevder på sin side at at han tror pasienten hadde en seksuell fantasi utløst av legemiddelet. Dette blir avvist av Helsetilsynet.

Legen er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold. Straffesaken mot 48-åringen starter 16. desember.