”– Vi skal ikke godta å bli ranet

Linn Andreassen, ansatt, Pizzabakeren KRISTIANSAND: – Når du blir ranet, gir du fra deg all kontroll. Det er vel det som gjør det så ekkelt, sier Linn Andreassen (24).

Ved 21-tiden fredag 19. mars sto hun i kassen da en ung mann med finlandshette ranet henne og 20 år gamle Merlina Cirikovic. De ansatte ventet på å få installert kameraer da ranene ble begått.

Bare fire måneder tidligere ble samme sted ranet 8. november. Ingen av ranene er oppklart.

Står ofte alene

Pizzabakeren på Fiskåtangen har tidligere også vært utsatt for innbrudd og tyveri. De ansatte har ranskurs jevnlig.

– Jeg har egentlig hatt det ganske vanskelig, sier Cirikovic. Mens Andreassen knapt rakk å se raneren, så Cirikovic rett i hans unge, mørke øyne.

Ransmannen skal ha viftet med en pistolliknende gjenstad.

– Han var stresset, og gjorde til stemmen. Han oppførte seg klønete. Han stappet pengene i en pose, men mistet en del på vei ut. Jeg tror han var veldig ung, og at det var lite planlagt, sier Cirikovic.

Selv om de egentlig er to, er det fortstt vanlig at de ansatte på Pizzabakeren står alene i butikken i timene frem til stengetid klokken 22 i ukedagene og 23 på fredag og lørdag. Den andre er nemlig ofte pizzabud.

Utrygg

Begge har vært til psykolog. Men ingen av dem orker foreløpig å stå alene i butikkene om kveldene. Andreassen vil ikke, og Cirikovic er på aktiv sykemelding, og jobber slett ikke mye.

– Jeg har ikke greid å komme tilbake. Jeg er veldig utrygg. Jeg synes beliggenheten er skummel, det er lett å ta seg inn i butikken, og det er uoversiktlig, sier Cirikovic.

Pizzabakeren på Fiskåtangen har ikke lokale franchisetakere. Etter det siste ranet ble det fortgang i kameraplanene fra eierne Sigbjørn Øye og Trygve Lunde i Stavanger. For to uker siden kom det første kameraet på plass. To andre kommer snart.

– Vi skal ikke godta å bli ranet. Men nå post og bank har blitt så sikret, er det naturlig at steder som oss er mer utsatt, men nå er vi snart også godt sikret, sier Linn Andreassen.