KRISTIANSAND: — Det var en mann som tok seg inn via bakveien. Han har tatt en kniv som lå fremme og pekt den mot de ansatte. Så har han tatt pengene og gått. Det dreier seg om maks 5000 kroner, forteller René Natvig som er medeier av Pizzabakeren på Rona.

Det var to personer på jobb under ranet. Ifølge Natvig står det bra til med de to.

— De har gjort alt riktig, slår han fast.

Det var like før klokken 22 tirsdag at ransalarmen gikk.

— Det har vært et ran av Pizzabakeren på Rona. Meldingen kom akkurat inn, fortalte Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no like før klokken 22 tirsdag kveld.

Ifølge en person fvn.no har vært i kontakt med skal raneren ha flyktet ut bakveien, der det er funnet nylonstrømper som trolig har blitt brukt under ranet.

Politiet har sendte flere patruljer til stedet, blant annet en hundepatrulje.

— Akkurat nå søker vi med hund i området. I tillegg kommer vi til å gjøre andre undersøkelser, forteller innsatsleder i politiet, Frode Hansson, til fvn.no.

Krimteknikere er på vei til stedet for å gjøre sine undersøkelser. Politiet vet foreløpig ikke om det er videoovervåkning i lokalet.

Politiet har pågrepet to 14-åringer som de sier er veldig aktuelle i forhold til ranet. De skal først ha stjålet en blå Mercedes fra Ronatoppen.

— Bilen ble stjålet etter klokken 20 og sto muligens med nøkkelen i, noe som tilsier at det kan ha vært noen av ungdommene som er gjengangere hos oss som har gjort det. Klokken 23.13 så en årvåken drosjesjåfør at bilen sto utenfor 7/11 på Hamresanden og han holdt øye med den til politiet kom, sier Solås.

Bilen kjørte mot Prix på Ryen, hvor én av 14-åringene ble pågrepet bak rattet, mens den andre ble pågrepet da han prøvde å flykte. Begge er gjengangere hos politiet.

— Disse er veldig aktuelle i forhold til ranet, men det er ikke noe som tilsier direkte tilknytning til det. De er nå på vei inn hvor vi skal ta prøver av dem. I tillegg skal teknikere sikre spor av bilen, forteller Solås.

Saken oppdateres