— Dette er helt fantatisk for sykkelfremtiden på Sørlandet. Dette var overraskende gode resultater, og det som er ekstra gøy er at bak dem som fikk medaljer, var det også mange andre gode prestasjoner fra rytterne våre, sier Jan Fredrik Stiansen, sportssjef i KCK etter maktdemonstrasjonen i Fredrikstad.

Disse vant medalje:

Sondre Slemdahl i klasse M14 vant gull på fellestarten

Tobias Halvorsen i klasse M15 vant gull på fellesstarten og bronse på temporittet

Magnus Tofte i M16 vant bronse på fellesstarten

Solveig Haugen i K13 vant bronse på fellesstarten

Audun Haugen i M16 vant bronse på temporittet

Dette vil tilsammen si to gull og fire bronse. I tillegg vant Grimstad Sykleklubbs Oscar Johansson gull både på fellesstarten og temporittet i klasse M13 mens Gjerstads Magnus Sørbø vant sølv på fellesstarten. .

— KCK har hatt ungdomsmestere før, men så mange medaljer i ett og samme mesterskap kan jeg ikke tro vi har vunnet før, sier Stiansen.

Vil ha slutt på at rytterne reiser fra byen

— Hva gleder deg aller mest?

— At veldig mange lykkes i sesongens viktigste ritt, og at vi har en så god bredde, sier Stiansen - og skryter av jobben ungdomstrener Ole Edvard Wåle har stått bak.

Stiansen er også veldig glad for at bare én av rytterne som i år begynner på gymnas - Audun Haugen - reiser til sykkelgymnaset på Kongsvinger.

— Normen har vært at 16-åringene reiser dit, men da jeg overtok som sportssjef var jeg tydelig på at dét må vi få en slutt på. Når vi har sterke serniorryttere som Andreas Vangstad, Andreas Erland, Åge Ljøstad Nilsen og Sondre Hurum boende her, ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal få fram et vel så bra utviklingsmiljø for ungdom som de har i de dype skoger på Østlandet, sier Jan Fredrik Stiansen.