— April hittil i år har vært mildere enn normalt. Hvis vi også ser på mars i år, var den måneden mellom og 2 og 4 grader varmere enn det normale for mars i Agder, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog med Meteorologisk Institutt.

Hun forteller at det ser ut til å bli en fin april og vår, med temperaturer liggende på pluss i lavlandet. Ifølge meteorologen vil vi ikke merke mer til kulda.

— De daglige temperaturene vil ligge opp mot ti grader, og de førstkommende dagene vil nok være enda varmere. Været vil bli mildt, periodevis med sol og lite nedbør, sier meteorologen.

Sørlandet ligger i le

Foss legger likevel til at prognosene er noe usikre, men sier vi kan forvente oss mildt og vestlig vær. Hun sier Sørlandet ser ut til å ligge i le for de store nedbørsmengdene. Også Tarjei Breiteig, meteorolog hos Agder Energi, sier den sørlige landsdelen ser ut til å ligge godt an i tida som kommer.— Nedbøren vil falle på Vestlandet, i Nord-Norge og Østlandet, mens Sørlandet vil ligge i le, med fint vær og greie temperaturer. Vi vil også få oppleve litt nedbør den kommende helga, men så trekker lavtrykket seg tilbake. Det ser ut til at det været vi har nå, vil holde seg tålig likt, sier Breiteig.

Breiteig tror det kjølige været er i ferd med å roe seg, og at vi nå går fra vinter til vår.

— Med de værvarslene vi har nå, vil det fortsette med litt over normale temperaturer. Det ligger ikke an til å bli noe kulde i april, sier Breiteig.

Vennlig vår

Om det blir de riktige, hete dagene i april, er han i tvil om. Han sier temperaturene heller vil ligge på det normale, opp mot 16 grader. Likevel utelukker han ikke helt de store varmegradene.— Man har situasjoner hvor man kan få veldig gode temperaturer. For tre år siden hadde vi opp mot 22 grader i slutten av mars, men det ser ikke ut til at vi får det slik i år. Det blir et vennlig vårvær, sier Breiteig.

Ustabilt

Bernt Lie har derimot troen på at april kan bli av det varme slaget på Sørlandet. Lie er værstatistiker, og driver nettstedet verogvind.net. Han er svært opptatt av været, og har fulgt med på utviklingen den siste tiden.

— Nå er vi inne i den 22. måneden på rad hvor månedstemperaturene har vært langt over det normale. Du kan bare se på temperaturene vi hadde i mars. Jeg tror den tendensen holder seg. På en annen side er april vanligvis en ustabil måned, og det er vanskelig å melde været så langt fram. Jeg tror ikke det blir mer enn 2-3 grader varmere enn det pleier i Agder, sier Lie.

Han har likevel troen på at temperaturen vil krype opp til 20-tallet på de varmeste dagene.

— Men om vi ser 25 grader er jeg i tvil om, selv når vi kommer et stykke ut i april, sier han.