KRISTIANSAND: Mannen ligger fortsatt til observasjon på sykehus. 49-åringen ringte politiet mens han forgjeves forsøkte å stanse bilen. Til slutt så han ingen annen mulighet enn å kjøre i autovernet.

— Han tenkte på de andre trafikantene. Han ville ikke skade noen, sier Mergim Hoti, 49-åringens sønn til fvn.no. Mannen skal panisk ha forsøkt å stanse Priusen, uten å finne noen løsning, ifølge sønnen.

Etter sammenstøtet med autovernet ble bileieren fraktet til legevakta med ambulanse. Han ble etter hvert sendt hjem til sitt bosted i Søgne.

— Han var helt ute av seg, hadde et tomt blikk, og ville ikke snakke, sier Mergim Hoti, som da valgte å få faren til legevakten på ny.

— På legevakta mente de det var lurt å ta en CT-scanning for å se etter hjerneblødninger, sier Hoti.

49-åringen skal ifølge sønnen alltid ha sverget til Toyota-biler. Priusen han nå eide var en 2008-modell med automatgir. Gasspedalen skal ha hengt seg opp da bilen holdt rundt 100 kilometer i timen. Den skal så ha akselerert, og oppnådd en hastighet av 176 km/t før familiefaren valgte å kjøre inn i autovernet for å stanse ferden.

— Han klarte ikke å fortelle så mye om det som hadde skjedd. Han var bare rystet, og fortalte at han ikke ville kjøre bil igjen, sier sønnen.