— Det har vært noen tilfeller av tyverier av dekk og felger i Tveit og på Hamresanden, sier Jan Nesland, etterforskningsleder ved Randesund politistasjon mandag morgen.

Tyveriene har skjedd fra august, og Nesland ber folk ta forholdsregler.

— Lås garasjen. I tillegg til dekk, har mange dyre sykler og slalomutstyr i garasjene. Det er viktig å sikre dette, sier Nesland.

Oppfordring på Twitter

Søndag twitret operasjonslederen i Agder om flere garasjeinnbrudd i Aust-Agder.

— Bare de siste timene har vi fått inn meldinger om tre tyveri fra garasjer, og vi har også fått lignende meldinger den siste tiden. Tyver tar seg inn i ulåste garasjer, derfor sender vi nå ut en oppfordring til folk om at garasjen bør låses, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt søndag ettermiddag.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ukjente gjerningsmenn

Politiet har foreløpig ikke noen formening om hvem det er som stjeler fra garasjene.

— Vi har ikke noe grunnlag for å si noe om hvem det er som gjør dette, men vi foretar åstedsundersøkelser på stedene tyveriene skjer, sier Mæhre.

Stjeler dekk

Det er imidlertid klart hva tyvene er ute etter.

— Stort sett er det bare dekk som stjeles. Foreløpig har det blitt stjålet mye vinterdekk, men det kan også endre seg nå som folk begynner å bytte ut sommerdekkene sine, sier operasjonslederen.

I dag ble tre tyveri fra garasjer rapportert, alle på Bie i Arendal. I alle tre tilfeller ble det stjålet vinterdekk. Det ble også stjålet en offroad MC fra en ulåst garasje på Færvik.