— Så langt jeg kan se dreier det seg om litt i overkant av 2,5 millioner kroner, sier styrelederen.

Han har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at uttaket ikke vil sette bedriften i noen form for økonomisk fare. Bedriften omsatte i fjor for 140 millioner kroner.

Svindlet selv

Mannen i 60-årene har i mange år ledet den store Kristiansand-bedriften. Tirsdag ble han pågrepet på Torvet i Kristiansand, og siktet for økonomisk utroskap. Han ble løslatt onsdag kveld.

Torsdag kom det fram at en 39-åring, som har en familierelasjon til direktøren, har erkjent å ha svindlet direktøren for et betydelig millionbeløp. Pengene er gått til gambling, og skal være tapt. Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker.

Det er ikke kjent hvor stort beløp 39-åringen skal ha svindlet direktøren for. Styrelederen i selskapet ønsket torsdag å gå ut med hvor stort beløp som har blitt tatt fra bedriften.

Ikke skjult

— Så langt jeg kan se er 2, 5 millioner kroner blitt tatt ut fra selskapets bankkonto og ført over på direktørens private konto. Og alt dette er åpent. Det er ikke forsøkt skjult noe av det som er tatt ut, sier styrelederen.

- Hadde dere anmeldt dette uttaket selv?

— Nei, det ville ikke blitt anmeldt. Dette uttaket er helt legalt. Vi ville ha behandlet det i styret og opprettet en låneavtale og sørget for sikkerhet, sier styrelederen.

— Det eneste som er gjort her er at ting er gjort i feil rekkefølge. Det må være orden på slike uttak før man har et årsskifte og årsoppgjør. Forutsetningen er at selskapet har fri egenkapital. Hvis man tapper firmaet uten fri egen kapital, vil det gå ut over kreditorer og ansatte. Det er aksjeloven klar på, sier styrelederen.

Siktelsen opprettholdt

Politiet har opplyst til Fædrelandsvennen at siktelsen mot direktøren foreløpig blir opprettholdt. De sier følgende om motivet til å betale ut et betydelig million beløp til 39-åringen.

— Han kan være forledet til å betale ut disse summene, i den tro at han skulle få noe tilbake, har John Repstad, leder for økonomiavsnittet i Agder-politiet, uttalt.