39-åringen er sammen med en annen mann i 40-årene siktet for grovt bedrageri i saken der en direktør fra Kristiansand er siktet for økonomisk utroskap mot sin egen bedrift. 39-åringen har en familierelasjon til direktøren.

Kristiansanderen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Under fengslingsmøtet ble det klart at han erkjenner straffskyld for grovt bedrageri.

— Han har fått en tredje person til å betale ut betydelige millionbeløp over et langt tidsrom ved å si at han trengte dette for å få ut penger fra utlandet, sier 39-åringens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår er denne tredje personen direktøren som er siktet for økonomisk utroskap i saken. Han skal ha ført penger ut av bedriften han har ledet i en årrekke. Direktøren ble pågrepet på Torvet i Kristiansand denne uken, men er nå løslatt.

Alle pengene tapt

Pengene 39-åringen har svindlet til seg fra direktøren skal ha gått til å gambling.

— Dette med gamblingen har den tredje personen ikke visst noe om. Han har utbetalt disse pengene, og har gjort dette antakelig ut fra den hensikt å hjelpe min klient, sier Søndervik Johnsen.

Alle pengene skal være tapt, opplyser Søndervik Johnsen.

- Tar hele ansvaret

Forsvareren sier 39-åringen er opptatt av å ta på seg skylden i saken.

- Min klient tar på seg hundre prosent ansvar for dette. Han sier også at han har gjort dette på en slik måte at tredjemann ikke kunne ha ant noen ugler i mosen, sier Søndervik Johnsen.

Ytterligere en person i 40-årene er siktet for medvirkning til bedrageriet.

— Min klient har fått en person til å hjelpe seg med opplegget, men denne personen har ikke fått noe utbytte av dette, sier Søndervik Johnsen.

- Tar det svært tungt

Direktøren ble onsdag kveld løslatt. Nå bekrefter leder for øknomiavsnittet i Agder-politiet, John Repstad, at han er fornærmet i bedragerisaken.

— Han kan være forledet til å betale ut disse summene, i den tro at han skulle få noe tilbake, sier Repstad.

Et nært familiemedlem av direktøren uttalte til Fædrelandsvennen torsdag at mannen i 60-årene har det svært tungt nå.

— Det verste er at han er blitt svindlet på virkelig høyt nivå. Han er lurt på høyeste nivå, sa familiemedlemmet.

Svindeldømt to ganger

39-åringen er dømt for svindel to ganger tidligere, viser dommer Fædrelandsvennen har hentet ut. Begge gangene har han lagt alle kortene på bordet, og sakene har gått som tilståelsesdommer.

39-åringen ble i 2005 drømt til to års fengsel for grovt bedrageri mot nærmere 20 fornærmede for rundt ni millioner kroner.

«Siktede er spilleavhengig og hans hensikt med å begå de straffbare handlingene var å få tak i penger som kunne brukes til gambling. Pengene har også blitt brukt til dette, men er tapt i sin helhet», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Ifølge dommen fikk 39-åringen til avtaler med de fleste fornærmede. Han klarte å betale tilbake mellom tre og fire millioner kroner ved hjelp av slekt.

Ellers ble han dømt til å betale tre fornærmede rundt én million kroner i erstatning.

Tyveri fra familiemedlem

I 2008 ble 39-åringen dømt for bedrageri av til sammen én million kroner fra fem personer. I tillegg tyveri av 430.000 kroner fra et nært familiemedlem.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skjedde de nye forholdene i prøvetiden for forrige dom, og begynte kort tid etter prøveløslatelsen.

«Siktede har ikke klart å ta lærdom av forrige dom», skriver retten.

Han ble dømt til to års fengsel, som fellesstraff med 245 dager i resttiden fra forrige dom. I tillegg måtte han betale erstatning til de fornærmede.