Luna4.jpg
Luna5.jpg
Luna6.jpg

MY "Luna" har ligget til kai i byen flere ganger tidligere. Hver gang har det vært et imponerende skue. Med sine 17 meter strakk fartøyet seg godt over Color Line-bygget.

I 2010 ble fartøyet bygget til eier av den engelske fotballklubben Chelsea, Roman Abramovitsj. Prisen skal ha vært 400 millioner dollar, eller 3,4 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Til sammenligning kostet Operahuset i Oslo drøyt fire milliarder.

Overtok i Kristiansand

I april samme år kom den russiskfødte milliardæren selv til Kristiansand. Han ble observert da han landet med sitt privatfly på Kjevik og steg om bord i et helikopter som tok ham ut til hans nye dollarglis.

Etter det Fædrelandsvennen erfarte skulle han formelt overta båten i farvannet utenfor byen.

Dagens eier er ifølge nettsiden superyachts.com, russiske Farkhad Akhmedov. Han er født i Aserbajdsjan og kjøpte den av sin milliardærvenn i 2014 for 360 millioner dollar.

Bunkret

Båten har plass til 18 gjester som kan oppholde seg i et svært luksusiøst interiør under dekk. Mannskapet er på 49. Dieselmotorene gir henne en fart på 22 knop. Med en tank på én million liter, er rekkevidden 9500 nautiske mil. Den er konstruert for å kunne seile i skiftende farvann over hele jorda.

Under tidligere besøk har yachten bunkret i Kristiansand. Trolig var det formålet også denne gangen. Søndag stod en tankbil parkert ved siden av henne på kaia.