KRISTIANSAND: Denne uken smalt det igjen ved Statoil på Vesterveien. De fleste ulykkene og uhellene skjer i forbindelse med at det varsles en splitt i veien: Venstre fil blir til rv 456 gjennom Vågsbygd. Høyre fil blir til E 39 mot Stavanger.

Totalt for 2007 ble det registrert 10-12 ulykker i forbindelse med filskifte på denne veibiten.

I november i fjor ble det besluttet å male opp en heltrukken sperrelinje et par hundre meter forbi Statoil-stasjonen, for å tvinge filskiftene til alle Stavanger-farere lenger fram på sletta.

— Men ikke før det blir bare veier, ellers vil ikke malingen feste seg ordentlig, sa veisjef Johan Mjaaland til fvn.no før vinteren.

Nå er imidlertid planene om sperrelinje lagt på is.

- Vi vil sette opp store varselskilt der vi gjør bilistene obs på å sjekke blindsonen, sier Mjaaland til fvn.no tirsdag.

— Når vil skiltene komme opp?

— De er bestilt, så det kommer ganske fort. Deretter vil vi jobbe videre med resten av problematikken. Vi har fått en del kommentarer fra ulike instanser og etater, og vi vil vurdere flere tiltak for å få ned ulykkesstatistikken her, forklarer han.

Flere tiltak har vært diskutert, blant annet fysisk midtdeler og flytting av skiltene som henger over veien. Midtdeler vil imidlertid skape problemer for snøbrøyting om vinteren.

I første rekke vil altså varselskiltene være det første som møter trafikanter som kommer rundt svingen.