GRIMSTAD: På kirketrappen etter vielsen ga syklisten noen få kommentarer til det ventende pressekorpset før ekteparet hastet videre til fotografering og bryllupsfest.

På spørsmål om dette var hans største seier noensinne, svarte Hushovd:

— Ja, absolutt min største seier. Vi kan kalle det en dobbeltseier.

Vielsen startet i Grimstad kirke klokken 13. I tillegg til skuelystne både i og utenfor kirken, var 112 inviterte gjester til stede i Grimstad for å delta i bryllypet.

— Det var hyggelig at så mange ville være sammen med oss og feire denne dagen. Ekstra hyggelig var det at min bestefar på over 90 år kom. Det var sprekt, sa Hushovd til fvn.no etter vielsen.

Festen fortsetter på Strand hotell på Fevik lørdag kveld. Etter at eks-syklist og nå «Skal vi danse?»-deltaker Dag Otto Lauritzen måtte takke nei til å være toastmaster i bryllupet , er det en annen eks-syklist, Dag Erik Pedersen, som har fått i oppdrag å guide gjestene gjennom bryllupsfesten.

I tillegg til norske kjendiser, som blant andre Olaf Tufte, Christer Basma, Dag Erik Pedersen, Atle Kvålsvoll, Johan Kaggestad og Mads Kaggestad, deltar også en del av Thors venner fra sykkelmiljøet i feiringen.

  • De to sjefene mine og Sébastien Hinault kommer fra laget mitt. I tillegg kommer CSC-syklisten Jens Voigt, har Hushovd tidligere sagt til Fædrelandsvennen.

Susanne Haaheim, som har vært kjæreste med Thor Hushovd i ni år, valgte tvillingsøsteren Kathrine og kusinen Marit Homdrom som forlovere, mens Thor Hushovd hadde broren Ronny og kameraten Erik Sandberg ved sin side.

(Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix)