SARONS DAL/KVINESDAL: — Da var det noen som kalte meg Antikrist. Andre skrev at de aldri mer ville komme på sommerstevne i Sarons dal.

— Årets stevne åpnet lørdag kveld. Var det færre enn vanlig i salen?

— Nei. Men det er et paradoks at dette, som jeg kom til å nevne i en bisetning i en reportasje, har fått langt mer oppmerksomhet enn det arbeidet jeg gjør hele året, forteller Rune Edvardsen til Fædrelandsvennen.

PARTIKOLLEGER: Partisekretær Raymond Johansen og Rune Edvardsen tok en prat etter partidebatten. Foto: Kjartan Bjelland

— Denne uka kom biografien din, "Kallet er her!", skrevet av Sten Sørensen. Er det underlig å lese boka om seg selv?- Det kan du godt si. Jeg er jo bare 50 år og håper å ha 15-20 arbeidsår foran meg. Da har jeg tenkt å gjøre ti ganger mer enn jeg har gjort til nå. Men det er jo ganske gøy også, da, for å være helt ærlig.

— Boka er ført i pennen av Sten Sørensen, men den har flere bidragsytere. Jens Stoltenberg skriver følgende: "Rune Edvardsen har vist et hjertelag for mennesker som har det vanskelig. Det viser hans engasjement i den tredje verden. Jeg har stor respekt for hans menneskelige verdier, der nestekjærlighet og solidaritet er viktige byggesteiner". Mange kristne sier jo at denne statsministeren vil avkristne landet?

— Jens Stoltenberg kan ikke avkristne et land, like lite som han kan avkle mennesket dets sjel.

— Foran stort sett hvert stortingsvalg arrangeres politisk debatt i Sarons dal. Martin Luther advarte jo mot å blande kristen tro med politikk ved å skille regimentene i det verdslige og det åndelige?

— Vel, Martin Luther tok feil. Politikk er folks liv og hverdag, ting vi daglig snakker om i sofaen. Da er det greit at kristne møter politikere og hører deres svar. Det er viktig at folk engasjerer seg, det er den som handler som skaper.

— 50 år er like gammelt som begrepet Sarons dal. Ble du født til å arve din far?

— Det valget modnet seg fram, på fritt grunnlag. Men jeg lærte tidlig å se at du og jeg og hvem som helst har like stor verdi og at det ikke finnes rettferdighet i at jeg skulle fødes inn i, leve i og dø i verdens rikeste land.