Jørgen Kristiansen (KrF), <b>varaordfører:</b> - Kristiansand har hatt en god utvikling når det gjelder kriminalitet de siste årene, men jeg merker meg at politiet sier det er grunn til bekymring. Jeg synes politiet i Kristiansand er dyktige. De tar seg tid til å dykke ned i problematikken. Situasjonen viser at Kristiansand som Norges femte største by bør få storbymidler.
Abdullahi M. Alason (Ap): - Situasjonen er uholdbar. Jeg er spesielt bekymret for utviklingen i miljøene for kriminelle mc-klubber og radikale islamister. Vi har sovet i timen, og må drive mer forebyggende arbeid blant ungdom. Nærmiljø, skoler, foreldre, helseinstitusjoner og politi må jobbe sammen for å bekjempe kriminaliteten. Vi må gjøre noe nå. Hvis vi venter blir problemene større, og det koster samfunnet mer penger.
Dag Vige (V): - Jeg ante ikke at det var så galt. Heldigvis har vi hatt en nedgang i kriminaliteten de siste årene, men plasseringen i forhold til andre storbyer viser at vi ikke kan hvile på laurbærene. En årsak til situasjonen kan være at Kristiansand er en havneby, og at det kommer gjenger som driver med narkotikahandel. Vi må slåss i dugnad for å forebygge kriminaliteten. Kriminalitet er en tragedie for menneskene det rammer.
Norunn Tveiten Benestad (H): - Alarmklokkene ringer. Situasjonen krever fokus og handling. Vi kan ikke slå oss til ro med å toppe en slik statistikk. Vi trenger ressurser til politiet og forebyggende arbeid. Jeg vil gjerne fordype meg i materialet, og undrer for eksempel på hvor mye av kriminaliteten som skyldes at vi er en havneby med direkte ferjeforbindelse til Europa.
Arvid Omdal (KrF): – Overraskende. Som pensjonert politimann var jeg ikke klar over at situasjonen var så gal. Det er skremmende at politiet ikke har nok ressurser til å jobbe med narkotikasaker. Det bekymrer meg også at vi har en økning i boliginnbrudd. Det kan skyldes at vi er en havneby med fergeforbindelse til Europa. Jeg ser alvorlig på situasjonen.