Arendalsmannen overtok ledervervet 19. desember, men har allerede gitt Brønnøysundregistrene beskjed om at han har trukket seg fra vervet:

– Årsaken er den tidligere lederens rulleblad og en totalt tullete og useriøs organisasjon. De elsker å løpe rundt i svarte hettegensere, men nå håper jeg at «Odins soldater» forsvinner. Slike tullinger ønsker jeg ikke å ha noe mer med å gjøre, sier Aanonsen til Aftenposten.

– Hvem er leder nå?

– Nei, det vet jeg ikke, sier 46-åringen, som var med i gruppen i ett års tid.

Aanonsen, som lenge har vært en frontfigur i AmCar-miljøet på Agder, ønsket å ta organisatoriske grep, men følte han ble møtt ved uvilje.

Torsdag formiddag sto Jan Tellef Aanonsen fortsatt som leder av «Odins soldater» på sin Facebook-side. Foto: Skjermdump fra Facebook

Sa de gjør byen tryggere

Det begynner å bli noen måneder siden «soldatene» sist var ute og patruljerte i byer som Drammen, Fredrikstad og Tønsberg.

Aanonsen overtok vervet som leder rett før jul etter at Nøtterøy-mannen Steffen Andre Larsen ønsket avløsning.

Selvjustisgruppen har mottoet «Vi gjør byen tryggere», men det ble brukt mot Larsen at han har rulleblad med blant annet medvirkning til ran, tyveri, fyllekjøring og narkotikakriminalitet fra ungdomsårene.

Slo med bilverktøy

Da han var 20 år gammel fikk han en dom på 60 dagers ubetinget fengsel for disse forholdene.

Mandag må 29-åringen møte i Tønsberg tingrett etter at han 19. august i 2016 slo en 23-åring i hodet med et bilverktøy (skralle) slik at fornærmede brakk kjeven:

– Jeg slo i selvforsvar og nekter straffskyld, sier Larsen, som sier at to mann skulle «ta» ham under en privatfest.

«Vi gjør byen tryggere» er slagordet for «Odins soldater». Mandag må tidligere leder Steffen Andre Larsen møte i Tønsberg tingrett tiltalt for vold. Foto: NTB scanpix

Grov vold

Det var Tønsbergs Blad som først skrev om tiltalen.

– Mannen er siktet for kroppsskade, det som tidligere het legemsbeskadigelse. Strafferammen er inntil seks års fengsel, men så mye blir det selvfølgelig ikke. Hva påstanden lander på gjenstår å se, sier aktor Cecilie Svorstøl til tb.no.