Det var onsdag formiddag meldingen om en norsk seilbåt i havsnød i Atlanterhavet, utenfor øygruppen Azorene som tilhører Portugal, ble meldt fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Det viste seg å være en 44 fots Swan med navnet Kolibri, hjemhørende i Arendal.

— Ser for seg skrekkscenarioer

Personene på båten ble reddet på land på Azorene i natt. Uskadede, men slitne.

Om bord på båten var blant andre Guttorm Guttormsen og Jan Krøger fra Arendal. Sistnevntes kjæreste er NHO-direktør Siri Mathiesen.

- Man ser jo for seg alle slags skrekkscenarier. Man sitter hjemme og prøver å roe seg ned, og vi visste jo at hjelpen var underveis. Men det tok mange timer, sier Mathiesen til Fædrelandsvennen torsdag.

-Livet henger i en tynn tråd

— Man får nesten livet i gave på nytt. Jeg har fryktelig respekt for havet, og når den båten kullseiler flere ganger henger livet i en tynn tråd. Det var helt grusomt, sier hun.

Ifølge den portugisiske marinen varte oppdraget i 12 timer, med en vindstyrke på 50 knop (90 kilometer i timen). De beskriver værforholdene i Atlanterhavet som svært dårlige.

— Vi fikk melding om en båt som trengte bistand sørvest av Azorene, sør i Atlanterhavet. Båten har kullseilt en gang, men ligger riktig vei nå. De har fått problemer med fremdriften, fortalte redningsleder ved HRS, Cecilie Øversveen, til Fædrelandsvennen onsdag ettermiddag.

Guttorm Guttormsen og Jan Krøger har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser.