SONGDALEN: Episoden skjedde i 08.30-tiden ved skolen som ligger på Nodeland.

— Eleven skal ha blitt revet av sykkelen og fått tildelt noen slag av fem-seks ungdommer som hadde maskert ansiktet med skjerf, sier politibetjent Steinar Sunde ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Ventet hundre meter fra skolen Niendeklassingen var på vei til skolen da overfallet skjedde. Han så at det stod cirka ti ungdommer langs veien omtrent hundre meter fra skolen. Disse skal ha hylt og skreket på gutten. Ungdommene tok tak i ranselen til 14-åringen, men han klarte å sykle videre.

FØRSTE MØTE: Her traff gutten først på de maskerte ungdommene. Skolen skimtes til høyre i bildet. Gutten syklet videre gjennom skogholtet og ned til skolen. Foto: Monika B. BirkelandI skolegården ble han imidlertid tatt igjen, og revet av sykkelen. Der ble han banket opp.

— Noen elever så gjennom vinduet at en elev ble overfalt i skolegården før skolen begynte. Noen ansatte løp ut, og tok hånd om gutten som ble overfalt, sier Trond Hansen, assisterende rektor ved skolen, til fvn.no.

Deretter forsvant gjengen fra skolens område. Trond Hansen tok seg en tur rundt skolen for å se etter dem.

Tror ikke gjerningspersonene er elever - Det stod fem-ti stykker på utsiden av skolens område, ved butikken. De tok av seg maskene etter hvert, men jeg kjente de ikke igjen, sier Hansen, som derfor tror at gjengen ikke er elever ved skolen.

Videre forteller Hansen at han ikke har opplevd lignende episoder på skolen i de syv årene han har vært ansatt der, og at skolen ser alvorlig på saken.

— Vi ser veldig alvorlig på saken. Skolen har informert rådmannen om episoden, som igjen skal informere ordføreren.

Har vitneobservasjoner Guttens familie har nå levert en grundig anmeldelse av forholdet til politiet. Politiet har onsdag avhørt flere vitner i saken.

— Vi har opplysninger som gjør at vi har håp om å finne de som står bak dette, sier politibetjent Steinar Sunde.

Onsdag ettermiddag var ingen pågrepet. Motivet for overfallet er heller ikke klart.

Fvn.no følger saken.