KRISTIANSAND: — Vi ber om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to uker må sones i full isolasjon. Fengslingsbegjæringen er begrunnet ut fra bevisforspillelsesfare, opplyser politiadvokat Hellek Rue til Fædrelandsvennen.

Det var tirsdag kveld at en 57 år gammel mann ble funnet drept i sitt hjem i Vanse i Farsund. Politiet rykket ut til stedet på bakgrunn av en bekymringsmelding.

Tre menn ble i løpet av natt til onsdag pågrepet og siktet for forsettlig drap. Mennene er henholdsvis 37, 32 og 31 år gamle. De to førstnevnte er tidligere straffedømt.Politiet etterforsker saken bredt, men bekrefter at drapet kan være hevnmotivert. Den avdøde er tidligere straffedømt for en rekke seksuelle overgrep.

57-åringen ble nylig løslatt etter å ha sonet en fengselsstraff på åtte år for en rekke overgrep mot fire kvinner.

Ifølge Hellek Rue er siktelsen mot de tre mennene uforandret.

— Ut fra de opplysningene vi sitter på nå, så ligger det ikke an til noen utvidelse av siktelsen. Opplysningene tilsier heller ikke at det vil bli ytterligere pågripelser, sier Rue.Mennene blir fremstilt for fengsling henholdsvis klokken 11.30, 12.30 og 13.30 torsdag.

— Politiet vil be om at fengslingsmøtene går for lukkede dører. Vi vil også be tingretten unnta fengslingskjennelsen fra offentlig gjengivelse, sier Rue til Fædrelandsvennen.