KISUMU: – Jeg er forferdelig lei meg. Jeg ber til Gud for hans familie og for de som ble skadet, sier den 25 år gamle mannen som førte lastebilen som søndag kjørte på minibussen med til sammen 12 personer fra Sørlandet.

Fædrelandsvennen møtte ham i går ettermiddag utenfor Bondo police station – 4-5 kilometer fra ulykkesstedet. Da var han med, mens teknisk ekspertise undersøkte den fire år gamle lastebilen han kjørte.Han har ingenting i mot å bli intervjuet, han sier det er viktig for ham å få sagt unnskyld for det som skjedde.

Ble knust

Han blir stille når vi spør om hva han tenkte da han fikk vite at ulykken hadde krevd et liv. Han slår over fra engelsk til morsmålet swahili, dette blir for vanskelig å utrykke. Vår taxisjåfør oversetter og sier at han ble knust av den beskjeden. Selv fikk lastebilsjåføren bagatellmessige skader.

Nå er han siktet for uaktsomt drap. Selv om dette først og fremst er en dyp tragedie for familien til Øystein Bronebakk, er hendelsen også en ulykke for sjåføren. Han mistet øyeblikkelig jobben i firmaet han jobbet i, og dermed har familien hans, med kone og tre barn, mistet alle inntekter.

I går fikk han tilbake sertifikatet av politiet, men jobben har han mistet, og noen sjåførjobb finner han ikke med det første. At han trolig må i fengsel i minst fem år, gjør situasjonen overhodet ikke bedre.

Ingen bremsefeil

Han finner trøst i sin gudstro disse dagene, han ber om støtte og hjelp. Ondego har også lyst til å si unnskyld direkte til dem som satt i minibussen.

– Men de vil nok ikke snakke med meg, tror han.

For øvrig viste de foreløpige undersøkelsene av lastebilen i går ettermiddag ingen feil verken på bremser, lys eller annet. Undersøkelsene forsetter i dag.