— Dette tipset kom inn i dag morges. Naboer har oppdaget at det lå en hvit lapp under dørkarmen. Den har kommet det siste døgnet, sier politiførstebetjent Morten Eriksen ved Randesund politistasjon.

På sine Facebook-sider ber de folk om å gjøre gode avtaler med naboer, og hjelpe hverandre dersom man skal reise bort.

— Ta inn post, sjekk for lapper og se noen ekstra ganger ut vinduet til naboen din, skriver de.

Får inn mange tips

I løpet av ti dager har det blitt meldt inn 24 innbrudd i distriktet. Tre av disse har blitt meldt inn til Randesund.

— Det er ikke utenkelig at dette henger sammen med innbruddene som har vært den siste tiden, men det er for tidlig å si, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

Eriksen forteller at de har fått inn mange tips i forbindelse med innbruddene.

— Det pågår elektronisk og taktisk etterforskning, og det jobbes hardt med å systematisere det som har kommet inn, sier han og tilføyer:

Flere lapper

— Vi håper å få noen treff på dette tipset, men det kan være et skudd i blinde. Nå skal det gjøres undersøkelser på stedet, i håp om å finne DNA, sier Eriksen.

Politiet har de siste dagene forklart at flere av innbruddene er utført med like fremgangsmåte. De mener det er grunn til å tro at det er en sammenheng mellom innbruddene, men har foreløpig ingen mistenkte.

— Nå er det viktig å ikke bli låst til en teori. Innbruddene har skjedd flere forskjellige steder, men som sagt er det ikke utenkelig at det er en sammenheng.

Onsdag kveld ble politiet i Arendal varslet om en mystisk lapp som ble funnet på døra til en bolig i St. Hansheia. Lappen ble funnet av naboer.

— Det er absolutt nærliggende å tro at det kan ha med de andre innbruddene å gjøre. Politiet gjorde undersøkelser i går, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

— Vi har ikke hatt mange innbrudd her i byen nå, og vi har heller ikke mottatt flere tips om lapper. Men vi følger med, og oppfordrer folk til å melde i fra om de ser noe.

Fædrelandsvennen følger med på innbruddene som skjer i distriktet. Har du sett noe eller har tips i saken, tips oss på telefon 03811 eller send mail.