Siden 6. mars i år har en 41 år gammel svensk statsborger sittet varetektsfengslet siktet for å ha voldtatt fem prostituerte. Politiadvokat Karen Mork bekrefter overfor Aftenbladetat siktelsen nå er utvidet.

— Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke siktede for voldtekt av ytterligere to prostituerte jenter, sier Mork.

Voldtektene som danner grunnlaget for den nye siktelsen skal ifølge politiet ha skjedd i Oslo og i Haugesund. Tre av voldtektene mannen tidligere er siktet for, skal ha skjedd i Arendal.

Nekter straffskyld

Så sent som forrige mandag ble varetektsfengslingen av siktede forlenget. Advokat Knut Lerum, som er mannens forsvarer, sier til Aftenbladet at klienten ikke motsetter seg varetektsfengsling fordi han forstår at politiet trenger tid til å etterforske saken.

Lerum ønsker foreløpig ikke å kommentere den utvidete siktelsen.

— Før jeg gir noen kommentar vil jeg se politiets etterforskningsdokumenter. De har vi foreløpig ikke fått, sier forsvarsadvokaten.

I det første fengslingsmøtet erkjente siktede å ha hatt seksuell omgang med to av de fornærmede kvinnene. Han hevder imidlertid at det skjedde på frivillig basis.

— Min klient har forklart at han ønsker å ramme prostitusjonens bakmenn. Han har hatt et ønske om å nøste opp i miljøet og å sende bakmennene en advarsel, sa forsvarsadvokaten til Aftenbladet den gangen.

Innemarkedet

Fra tidligere er 41-åringen siktet for voldtekter både på Østlandet og på Sørlandet. Nå knyttes han også til en voldtekt i Haugesund, som skal ha skjedd i desember 2014. — Siktelsen strekker seg fra desember 2014 og frem til pågripelsen i mars. Vi utelukker ikke at han kan ha voldtatt kvinner også tidligere. Vi utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken. Saken etterforskes fremdeles for fullt, sier politiadvokat Mork.

Ifølge politiet skal trailersjåføren ha oppsøkt prostituerte på det såkalte innemarkedet. Alle de fornærmede kvinnene skal være fra Thailand.

Tidligere ustraffet

Aftenbladet kjenner til at den siktede trailersjåføren ved flere anledninger i møte med prostituerte har utgitt seg for å være politimann. Dette skal han angivelig ha gjort for lettere å få informasjon fra kvinnene.

Siktede har også erkjent at han ofte hadde med seg en pistol i møte med prostituerte. Dette for å overbevise dem om han var en lovens mann.

— Han har ønsket å bli kjent med hvem bakmennene er og hva de driver med ellers. Pengene fra prostitusjon er svarte. Min klient har villet finne ut hvordan bakmennene hvitvasker pengene, sier Lerum.

Trailersjåføren, som er gift, er ikke tidligere straffet for liknende forhold i Sverige.