— Vi har lagt om til et nytt datasystem, og i den forbindelse har vi hatt noen små utfordringer, men ingenting dramatisk, sier leder for småbåthavnkontoret i Kristiansand kommune, Per-Christian Nygård, som lover problemene vil være løst innen båtsesongen starter.

Kommunen opplyser på sine nettsider at faktura for 2015 og tildeling av faste plasser er forsinket på grunn av omlegging til nytt dataprogram.

— Tildeling av de faste plassene pleier å starte i februar, så vi er litt forsinket der, men i full gang nå, sier Nygård og presiserer at alt skal være klart innen sesongen.

Dobbel moms

Når det gjelder fakturaene, har enkelte båtplassleiere også fått feilaktig utsendt båtplassfaktura med dobbel moms på avfallsavgiften.

Per-Christian Nygård. Foto: Arkiv

— Det gikk ut noen fakturaer forrige uke hvor momsen på avfallsavgiften ble fakturert dobbelt. De det gjelder har eller skal få tilsendt ny faktura, og har de allerede betalt vil de få tilbakeført det de har betalt for mye, sier Nygård.Han forteller at også dette problemet har direkte sammenheng med det nye datasystemet.

— Det har ikke fungert godt nok, men slike problemer er litt typiske i en omleggingsfase. Det blir litt prøving og feiling i starten, men de fleste utfordringene skal nå være løst, forteller lederen for småbåthavnkontoret.

Midlertidige båtplasser

Tildelingen av de midlertidige båtplassene skal imidlertid gå som normalt.

— Vi pleier å ha det klart til 1. april, som i år havner midt i påska. Derfor vil tildelingen mest sannsynlig være klar etter påska, sier Nygård og legger til at informasjon om tildelingen både vil legges ut på kommunens nettsider og på annonseplass i Fædrelandsvennen, forteller Nygård.

Nye rutiner gjør for øvrig at alle som ønsker sesongplass må registrere sitt ønske via nytt elektronisk skjema som blir tilgjengelig på kommunens nettsider fra 23. mars. Praksisen med å tildele plass direkte fra skranke eller telefon er ikke lenger i bruk.

Prisøkning på 6-7 prosent

Kristiansand kommune har ansvar for over 4000 båtplasser fordelt på 22 forskjellige steder. Avgiftene for å leie båtplass steg med ca 6-7 prosent i 2015, ifølge Nygård.

— At prisøkingen er høyere enn inflasjonen har å gjøre med at det settes av penger til å oppgradere parker og havneområder tilknyttet småbåthavnene, forklarer han.