Mona Høiness må betale 200.000 kroner

Kjendisadvokat Mona Høiness må ut med over 200.000 kroner ekstra i forbindelse med kjøp av leilighet på Tangen. Det har Oslo tingrett avgjort.

Publisert:

Ytterst på Tangen kjøpte Mona Høiness luksusleiligheten til 20 millioner kroner. Foto: Job arkitekter

  • Christina Stenbek Østtveit
  • Steinar Vindsland
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Kjendisadvokat Mona Høiness og mannen Erik Overgaard kjøpte toppleiligheten på 180 kvadratmeter ytterst på Tangen i Kristiansand for over 20 millioner kroner.

Hun engasjerte interiørarkitektfirmaet Cadi til innredningsprosjektet. De krevde 400.000 mer for arbeidet som ble utført enn det som var avtalt i anbudet.

Doblet

Årsaken var at det ifølge Cadi hadde blitt nesten dobbelt så mye arbeid som avtalt. Fastprisen var på 200 timer, men Cadi mente det var brukt rundt 300 timer ekstra.

Mona Høiness er dømt til å betale over 200.000 kroner ekstra for ombygging av luksusleiligheten i Kristiansand. Foto: Solum, Stian Lysberg

Høiness nektet imidlertid å betale, og Cadi gikk til rettssak. Nå har Oslo tingrett avgjort at hun må betale mer enn den avtalte timeprisen. Ifølge dommen fra Oslo tingrett, dømmes Mona Høiness til å betale Cadi AS 203.437,50 kroner. Partene bærer egne sakskostnader.

Halvparten

Summen Høiness må betale, er halvparten av summen interiørarkitektfirmaet krevde.

— Med utgangspunkt i det som Cadi opprinnelig krevde - og som jeg avviste - er jeg rimelig fornøyd med dommen, skriver Høiness i en e-post til Nettavisen.

Også Cadi er fornøyd, opplyser Nettavisen. Dommen er ikke rettskraftig, og kan ankes av partene.

Ifølge Høiness' mann, Erik Overgaard, så hadde Cadi i sine timelister, vi først fikk tilgang til i retten, oppført en rekke poster på møter som han hevder ikke har funnet sted.

— Vi har ikke hatt tiltro til kravet og følt oss forsøkt bedratt av denne aktøren. Det ble imidlertid tilbudt flere forlik fra vår side, som ikke førte frem, for å unngå å havne i retten. Vi er ikke dårlige betalere, men har satt foten ned på det som for oss var et omtvistet krav. Denne dommen har ingen vinnere, men to tapere, da partene bærer egne saksomkostninger. Nå ønsker vi bare å få saken ut av verden, sier Overgaard til Fædrelandsvennen.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Christina Stenbek Østtveit christina.osttveit@fvn.no
Steinar Vindsland steinar.vindsland@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. Saksøkes for 390.000 kroner

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand