Se video: Bilister raser mot bompenge-økning KRISTIANSAND: — Det å øke årsutgiftene fra 1500 kroner til 7200 kroner er en dramatisk økning, sier daglig leder i Agder Taxi, Reidar Retterholt, til fvn.no.

Med 106 taxier i stallen vil Agder Taxi øke bompengeutgiftene sine med 500 000 til 600 000 kroner i året, i følge Retterholt.

Les: Prisene kan bli femdoblet

— Vi hadde ønsket en ny ordning med forutsigbarhet, en ordning med en noe mykere overgang, sier han.

Ønsker rabattordning for storbrukere

— Vil dere foreta dere noe konkret i forhold til denne saken?

— Agder Taxi vil under ett få økt utgiftene betraktelig. Derfor vil vi prøve å få dratt dette ut i tid for å få en mykere overgang.

— Hva legger du i det?

— At vi trappevis går opp til 7200 kroner. Vi vil ikke ha en så brå prisvekst. For oss blir det en femdobling av bompengeutgiftene. Hvis det er mulig, vil vi se om vi kan få større rabattordninger for storbrukere.

- Burde blitt involvert

Retterdal synes det er rart at ikke de gruppene som blir hardest rammet har vært med å utforme det nye bompengeforslaget.

— Har du hørt om forslaget tidligere?

— Svakt, men ikke at det ble en femdobling av prisene.

— Men skjønner du ikke at det trengs penger til veiprosjektene?

— Selvfølgelig, men det synes jeg skal fordeles jevnt mellom brukerne. Jeg synes ikke det er rimelig at vi som bedrift skal ta en så stor utgift.

— Får denne prisøkningen konsekvens for kundene?

— Det vil jeg ikke si noe om enda. Ført må vi gå en runde med myndighetene. Dette er jo et forslag som er under utforming, så det er jo nå det er mulighet for å påvirke.