KRISTIANSAND: — Vi har tatt badevannsprøver i en årrekke og mener å ha vårt på det rene når vi sier at badevannet er hygienisk tilfredsstillende.

— Ikke alle prøvene er helt perfekte, men dersom vi finner for høye bakterieverdier er det nesten alltid etter et regnskyll. Overvann kan føre til at det kommer noe kloakk ut i badevannet, men det er sånt vi ikke kan gardere oss imot. Jevnt over viser målingene at vannet holder en god standard, sier kommunelege i Kristiansand, Odd Kjøstvedt, til fvn.no.

Han vil ikke fraråde noen å bade på verken Bystranda eller Hamresanden i sommer, selv om stiftelsen Fee nå firer det blå flagget. De to strendene var de eneste i Norge som hadde denne miljøsertifiseringen.

- For strenge Kristiansand kommune tok årets første prøver av badevannet tidligere denne uken, og har foreløpig ingen resultater å vise til.

— Fee tar imidlertid utgangspunkt i tall fra 2005. Våre tall fra fjoråret viser ingen grunn til bekymring. Etter min mening er organisasjonen for strenge, sier kommunelegen til Fædrelandsvennen.