Kristiansand: — Jeg mener Kristiansand kommune har brutt husleieloven på en rekke punkter i forhold til Kenneth Natvig, sier Natvigs advokat, Erik Børresen.

Les også: Sørensen: - Skal se på saken

Fædrelandsvennen skrev i går om bostedsløse Kenneth Natvig. Han er en av byens 120 mennesker i boligkø. I tillegg skrikes det om enorme mørketall når det gjelder bostedsløse.

Fikk bolig

Åttende mai mottok Natvig et brev om at han hadde fått tildelt en av kommunens boliger tilretelagt for folk med rusproblemer i Ægirsvei på Lund. Han takket umiddelbart ja.

Men Natvig fikk aldri leiekontrakt. I stedet dukket kommunens folk opp på Natthjemmet for å ha møter med ham. De la frem en rekke betingelser - altså etter at Natvig har fått tilbud, og takket ja, til boligen.

— Det var blant annet at noen skulle kunne låse seg inn når som helst, at de skulle kunne bestemme hvem som var på besøk og hva han hadde i leiligheten, sier Børresen.

Dette gjorde Natvig skeptisk. Advokaten mener dette er klare brudd på husleieloven.

Mistet boligen

Men - tredje september fikk Natvig et brev der kommunen trakk tilbake tilbudet om bolig. Begrunnelsen er at Natvig tidligere har oppført seg truende mot personalet i Ægirsvei. Forholdene ble anmeldt og saken var oppe i retten i slutten av august.

«Noen av personalet skal vitne i rettssaken, og de finner det svært vanskelig å samtidig skulle ha ham som beboer», heter det i brevet fra kommunen.

Han ble dermed vurdert som en tilleggsrisiko og det var behov for ekstra bemanning i boligen. Da de ikke klarte finne ekstra bemanning, trakk de tilbake boligen.

Natvig har tidligere fått avslått søknad om midlertidig husvære fra kommunen. Fylkesmannen opphevde dette vedtaket.

— Jeg tror kommunen spekulerer i dette. De har ikke fulgt reglene i husleieloven, men de vet at Natvig ikke har økonomi til å kjøre en rettssak, sier Børresen.

— Jeg synes dette er helt horribelt. Jeg har ikke sans for det overhodet, sier Børresen.

Avviser kritikken

Ingrun Moen, nestleder i EBT Boligtjenester i kommunen, aviser dette på det sterkeste.

— Vi gjør vedtak uavhengig av hvilken status du har i samfunnet. Noe annet ville vært helt forferdelig, sier Moen.

Hun sier kommunen som hovedregel ikke trekker tilbake en bolig som er gitt.

— Det er veldig uvanlig og kun med helt spesielle grunner. Når et vedtak er gjort, er vi forpliktet på det. Vi kan ikke gjøre om et vedtak til noens ugunst, sier Moen.

Hun vil ikke kommentere enkeltsaken.

— Advokaten får ta dette opp med oss, ikke med avisen.