VAKKERT: Byglandsfjorden viste seg fra sin beste side da bilen med kista til Linda ble fraktet til Årdal kyrkje der jordpåkastelsen skjedde. Det eneste som brøt overflaten på det blikkstille vannet, var ringene fra vakende fisk. Foto: Kjartan Bjelland

EVJE: Den tragiske båtulykken på Byglandsfjord for ei drøy uke siden slo hardt ned i et lite lokalsamfunn der alle kjenner alle.

I dag klokken 13 hadde flere hundre mennesker samlet seg i Evje kirke for å være sammen med familien Stallemo. Midt i kirken stod den hvite kista, omgitt av et hav av blomsterkranser.

På hver krans var en hilsen til Linda, ei jente som så vidt hadde begynt på livet. Hilsener fra familie, ridevenner, klassekammerater, barnekor, søndagsskole — og torsdagsklubb.

Uredd og livlig

I sitt minneord beskrev prest Eiliv Bjarne Lønningen 11-åringen som ei livlig og uredd jente – ei jente med futt i.

— Hun var en solstråle. Som var glad i livet. Som var på farten. Ei jente som var glad i å diskutere. Det er en stemme som er blitt borte nå, sa presten.

Hun var to og et halvt år da familien flyttet fra Kristiansand til Byglandsfjord. Hun fant seg fort til rette i bygda.

En fullsatt Evje kirke tok fredag farvel med Linda Stallemo (11) Foto: Kjartan Bjelland

Senere brukte hun mye tid i bedehusmiljøet, der hele familien er aktive. Hun sang i koret og deltok aktivt på søndagsskolen.— Linda var flink til å ta seg av dem som var yngre enn henne selv, sa prest Eiliv Bjarne Lønningen.

Vil møte Linda igjen

Tirsdag 21. august endte livet hennes da hun og storebroren kjørte småbåt under den gamle jernbanebroa nedenfor Byglandsfjord.

— Hun var glad i livet også den siste dagen hun var her. Familien tenker seg at hun hadde en fin dag på sjøen. Og at selv om uhellet var ute, så merket ikke Linda mye til det, sa presten i minneordet.

Han la vekt på at familien Stallemo i denne tragiske tiden har klart å holde fast ved sin kristne tro. Og at de har en formening om at de vil møte Linda igjen en dag.

Dette var noe mor Mona Stallemo uttrykte da hun samlet seg bak kista sammen med pappa Tore og storebror Andreas (13).

— Kjære Jesus, pass godt på jenta vår, sa mor.

VAKKERT: Byglandsfjorden viste seg fra sin beste side da bilen med kista til Linda ble fraktet til Årdal kyrkje der jordpåkastelsen skjedde. Det eneste som brøt overflaten på det blikkstille vannet, var ringene fra vakende fisk. Foto: Kjartan Bjelland

Hun leste så opp et brev fra ei venninne av Linda. Det var utformet som om det var Linda selv som skrev fra himmelen, og beroliget dem om at hun hadde det bra der. — Takk for mange flotte år. På gjensyn kjære Linda, sa bestefar Nils Greibesland ved kisten etterpå.

Langt gravfølge

Etter den meget sterke stunden i Evje kirke, ble kista med Linda båret ut til begravelsesbilen. En lang rekke med biler fulgte etter langs Byglandsfjorden opp til Årdal kyrkje, der jordfestelsen skulle foregå.

Fjorden viste seg fra sin beste side da bilen med kisten til Linda passerte. Det eneste som brøt overflaten på det blikkstille vannet, var ringene fra vakende fisk.