OMKOM: Jenta omkom etter at hun slo hodet i brokaret på denne broa ved Byglandsfjord. Her er ambulansepersonell på stedet. Foto: Alf Andersen
BÅTULYKKE: Ei 11 år gammel jente omkom etter å ha slått hodet i et brokar ved Byglandsfjord. Foto: Alf Andersen

BYGLAND: — Det er konstatert at den lille jenta er død. Det kommunale kriseteamet er i kontakt med foreldrene og ivaretar dem, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

11-åringen slo hodet i brokaret på den gamle jernbanebroa sør for Byglandsfjord sentrum. Hun var da på vei under broa i en båt.

Sammen med henne i båten var hennes 13 år gamle bror. Han skal være fysisk uskadet.

Kartlegger årsaken

Politiet var tirsdag på stedet for å kartlegge årsaken til ulykken.

— Vi foretar en åstedsgransking. Her er det snakk om en tragisk ulykke, så dette gjør vi kun for å finne årsaken, sier Steinsland.

Politiet ble varslet om ulykken omkring klokken 15.30 tirsdag ettermiddag. To ambulanser, luftambulanse og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet.

Livredning

Brannvesenets 110-sentral opplyser at de ble utkalt til ulykkesstedet for å bistå med hjertestarter. Brannfolkene skal kort tid etter ha fått beskjed om at det likevel ikke var behov for dem. Ambulansetjenesten skal da ha kommet til stedet.

Det ble gjennomført livreddende arbeid på stedet, før 11-åringen ble tatt med i helikopter i retning Oslo Universitetssykehus, Ullevål.

Like før klokken 17 lettet Sea King-helikopteret med den skadede jenta. Det ble gjennomført hjerte- og lungekompresjon i helikopteret, men livet sto altså ikke til å redde.

Normal vannstand

— Vannstanden i Byglandsfjord var tirsdag innenfor normalen. Otteraaens Brugseierforening har i sin konsesjon mulighet til å regulere vannet med inntil en meter, og vannstanden var på ulykkespunktet 70 centimeter over det laveste nivået, altså innenfor konsesjonsgrensen, forteller daglig leder Reidar Ove Mork i Otteraaens Brugseierforening.