Mye folk: Det var mange tilskuere på alle kampene. Maskot Gulrik var en av de som så oppgjøret mellom Start og Hånes. Foto: Jon Anders Skau
Dommer: Start-kaptein, Glenn Andersen, forteller at han prøvde å være så usynlig som mulig mens han dømte. Foto: Morten Lind Vårum
Fair play: Spillerne til Hånes og Vigør takker hverandre for kampen etter oppgjøret som endte med seier til Vigør. Foto: Morten Lind Vårum
Tap: Gimletroll tapte 1-2 mot Randesund, men slo senere Start-spillerne i en oppreisningskamp. Foto: Morten Lind Vårum
Autografskriving: Fredrik Strømstad gledet seg over blide barn og godt vær. Foto: Morten Lind Vårum
30 liter vaffelrøre: Fra venstre ses vaffelstekerne, Karianne Friestad, Marit Mykjåland og Aud Karin Solberg, som tipper de stekte mellom 300 til 400 vaffelplater i løpet av tre timer. Foto: Morten Lind Vårum
Målskårer: Akkurat som sin far Mons Ivar Mjelde, er sønnen Håkon Mjelde (i midten med armene i været) flink til å skåre mål. Her blir han gratulert etter en skåring av lagkameratene i Gimletroll. Foto: Jon Anders Skau
Underholdt: Captain Kid var tilstede for å underholde barn og unge. Foto: Morten Lind Vårum
Seiersjubel: Fra venstre jubler; Mads Quist Ness, Martin August Pedersen, Peder Svendsberget, Thomas Mollestad, Håkon Mjelde og Adrian jakob Sylte etter seieren over A-lagsspillerne til Start.
Tester skuddfoten: Peder Svendsberget fant ut at han skyter i over 30 km/h. Til venstre i oransje står lagkamerat Martin August Pedersen. Foto: Morten Lind Vårum

KRISTIANSAND: — Veldig gøy å spille fotball midt i byen. Det har jeg aldri gjort før, sier Peder Svendsberget (9).

Han og lagkamerat, Martin August Pedersen (9), har nettopp spilt ferdig sin første kamp på den provisoriske kunstgressbanen i ballbingen som er rigget til midt på torvet i Kristiansand sentrum. Kampen tapte de 1-2 for Randesund, men guttene synes det var gøy å spille selv om det ble tap.

— Det var annerledes å spille her. Det er veldig mye mer folk enn vanlig, sier Martin August Pedersen.

Sild i tønne

Det er trangt om plassen når IK Start i samarbeid med Canal Digital, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping arrangerer Ukens kamp på torvet lørdag ettermiddag. Det kryr av unge fotballspillere, og det er fullt av tilskuere i alle aldre inne på området på torvet hvor fotballarrangementet foregår. Det er vanskelig å komme noen vei uten å tråkke noen på tærne eller benytte seg av armene for å skyve folk unna. Rundt gjerdene på den lille fotballbanen i midten på området er det vanskelig å få sett at det er Start-kaptein Glenn Andersen som dømmer fotballkamp.

— Det er moro å se alle de unge spille fotball. De er utrolig ivrige ute på banen, sier Glenn Andersen. Han forteller at Start-spillernes oppgave for dagen er å hilse på de unge og vise seg frem for publikum. Han håper arrangementet er med på å trekke flere tilskuere til hjemmekampene på Sør-Arena.

- Kjekt å skape fest

Også trener for Start, Mons Ivar Mjelde, synes det er spennende å kunne være med på fotballarrangementet på torvet.

— Det er kjekt å skape en slik fotballfest. Det er en veldig fin opptakt til kampen i morgen. Det at folk får komme tett på spillerne våre og at interessen og entusiasmen rundt Start kan bli større, er det vi håper på med et slikt arrangement, sier Mjelde.

Han forteller at han går rundt, skriver autografer, prater med folk og ser gutten sin spille fotball under arrangementet.

Publikumsrekord

I tillegg til fotballkamper i ballbingen er det triksekonkurranse og muligheter for å teste skuddfoten. Det går mange baller gjennom nettet i det lille plastburet hvor Ernest Asante og Fredrik Strømstad henter baller og deler ut premier til de unge som ivrig tester ut hvor hardt de skyter. Det er også mange som sitter og spiller tv-spillet Fifa i de ulike bodene til sponsorene. Og rundt omkring kryr det med folk som gomler i seg gratis pølser, boller og vafler.

— Arrangementet har gått veldig fint. Jeg anslår at rundt 5000 personer har vært innom, og det er rekord for førstedivisjonslagene, sier Sebastian Rajendram, som er koordinator i JCP, som tar seg av arrangementet i samarbeid med IK Start.

Slo stjernene

Gimletrolls gutter 9-lag var de heldige som ble trukket ut til å spille oppvisningskamp mot Start-spillerne. Den kampen vant de 4-2. — Vi er så gode at vi kanskje kan spille i stedet for dem mot Mjøndalen, sier guttene tydelig fornøyde i kor etter kampen. De jublet av glede etter kampslutt over seieren og over at klubben vant 80.000 kroner til ny ballbinge på Gimlekollen.

— Dette har vært sinnsykt gøy, sier guttene.