Under lørdagens fotballarrangement på torget i Kristiansand ble Gimletroll idrettslag trukket ut som vinner av 80000 kroner i Canal Digitals prosjekt Gir tilbake.

— Dette var midt i blinken. Vi har snakket om at vi må ruste opp ballbingen på Gimlekollen ettersom den har stått og forfalt siden den ble reist i 1999, sier Jon Egil Jøssang, som er daglig leder og sportslig ansvarlig i Gimletroll.

Han forteller at Gimletroll med denne premien har finansieringen på plass og at de kan rive den gamle ballbingen og erstatte den med en nyere og bedre utgave.

— Nå blir det nytt kunstgress, nye lys rundt banen og nye nett i målene, forteller Jøssang, som håper at de kan få satt i gang prosjektet allerede neste uke. Men han påpeker at dette er avhengig av værforhold og hva entreprenørene sier.

Løkkefotball

Jøssang forteller at ballbingen er av stor betydningen for den uorganiserte aktiviteten i klubben.

— Det foregår ingen organisert aktivitet i ballbingen. Det er her all uorganisert aktivitet foregår, og det er her talent utvikles gjennom leken. Og det er viktig for klubben, forteller Jøssang.

- Bodde i bingen

En som har tilbrakt mye tid i ballbingen opp gjennom årene er Start-spiller Jesper Mathisen.

— Det er nok ingen som har tilbrakt så mye tid som meg der. I oppveksten bodde jeg nærmest i bingen, forteller Jesper Mathisen.

Jon Egil Jøssang skrev blant annet i sin søknad til prosjektet om de 80000 kronene at han mistenkte Jesper Mathisen for å ha ødelagt noen av plankene der med sine skudd.

— Hehe, det kan sikkert stemme, sier Start-spilleren med den voldsomme venstre skuddfoten.

Vil teste den selv

Mathisen tror en ny og oppgradert ballbinge vil føre til at mange flere vil bruke den, og forteller at han husker hvor stort det var den gangen han selv var liten og ballbingen ble bygget. Han mener ballbingen vil være av stor betydning for klubben og området det ligger i på Gimlekollen. Dette begrunner han i at det bor mange unger i området og siden det ikke finnes noen andre ballbinger rett i nærheten.

— Jeg kanskje skal teste den selv når den er ferdig. Både jeg og Mons Ivar Mjelde bor rett i nærheten, så kanskje vi kan ha treninger der også etter hvert, sier Mathisen.